Trap station Zaandam tijdelijk afgesloten, fietsers: omrijden

Van maandag 14 tot en met zondag 27 mei is de Korte Hogendijk direct naast het stadhuis in Zaandam niet bereikbaar.

De ’tijdelijke’ trap van het Stadhuisplein naar Korte Hogendijk kan twee weken niet worden gebruikt, het fietspad tussen het station en het stadhuis wordt gedurende dezelfde periode ook afgesloten.

Parkeren is niet mogelijk en de Kiss & Ride is niet bereikbaar. Ook de gehandicaptenparkeerplaatsen kunnen tussen 14 en 27 mei niet worden gebruikt. Eerder de maand werd het terrein alย gereed gemaakt.

Tijdens het weekend van Hemelvaartsdag (10-13 mei) en tijdens Pinksteren (20-21 mei) rijden de treinen door de werkzaamheden via een aangepaste dienstregeling. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

De NS en ProRail werken aan de nieuwe spooroverbouwing en een nieuwe stationsingang. Hegeman Bouw & Infra is eind april gestart met de werkzaamheden. De nieuwe spooroverbouwing verbindt het Stadhuisplein met de Houtveldweg. Eind 2019 zijn alle werkzaamheden naar verwachting klaar.

De omleidingsroute voor fietsers. Via Korte Rozengracht, Rustenburg en Stationsstraat.

De omleidingsgroute voor fietsers. Via het Smidspad naar het station.

Foto boven De Orkaan, foto onder Zaanstad.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • hans van loo

  “Na het zuur komt het zoet” zei eens een bewindsman.

 • luttik

  Wat een ingewikkeld gedoe. Ik blijf wel in Wormerveer boodschappen doen of Wormer. Westerwatering en westzijderveld! Oostzaan of Poelenburg is ook optie voor sommigen. Ideetje? Gewoon zorgen dat je niet naar die groene gebouwen hoeft dus.

 • JK

  Mensen, mensen, een stukje fietspad en een trap worden twee weken afgesloten. Al werd het twee jaar afgesloten. Je moet een klein stukje omlopen of omfietsen.
  Het is niet alsof plotseling het oost-west verkeer door de stad door pollers onmogelijk wordt gemaakt? Vermoeiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *