Vrijdagavond – 7 april – heeft er rond 18.45 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen twee elektrische fatbikes op de Provincialeweg N515 in Koog aan de Zaan. De traumahelikopter kwam hierbij ter plaatse.

De twee fatbikes reden op het fietspad langs de Provincialeweg N515 en kwamen vanuit de richting Westzaan. Door onbalans kwamen de sturen tegen elkaar aan. Eén van de fietsers week uit en kwam hierbij in botsing met een tegemoetkomende scooter. Meerdere voorbijgangers stopten om direct hulp te verlenen.

De bestuurder van de scooter en één van de fietsers kwamen er met de schrik vanaf. De andere fietser is in de ambulance nagekeken door het Mobiel Medisch Team (MMT). Hij is met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.  

Een oudere man die zijn hond aan het uitlaten was hoorde achter hem iets gebeuren en kon nog net op tijd wegspringen. Hij is erg geschrokken door wat er gebeurde en vond het heel erg voor het slachtoffer.

Een fatbike ziet er robust en veilig uit, maar door het ongeluk is het frame helemaal krom. De fiets is total loss en is door de politie veilig gesteld op het bureau in Zaandijk.

UPDATE: Slachtoffer ongeval fatbikes in Koog aan de Zaan is zoon van Wolter Kroes

Foto’s: Michel Schermer