TSN op rand faillissement, FNV vreest “horrorscenario”

Als gemeenten die thuiszorg afnemen van TSN Thuiszorg niet op korte termijn financieel bijspringen gaat het bedrijf failliet.

In totaal gaat het om 12.000 medewerkers en 40.000 klanten. Ook Zaanstad neemt thuiszorg van TSN af.

Wethouder Jeroen Olthof zegt dat Zaanstad aan haar verplichtingen voldoet maar dat het onmogelijk is alleen TSN te steunen, “Als er steun komt zal het voor de hele branche moeten gelden.”

Volgens een bericht in het Financieele Dagblad gaat de FNV vandaag met de werknemers praten en wordt dan ook besloten om actie te gaan voeren. TSN kreeg enkele maanden geleden uitstel van betaling.

In december zijn er door de FNV, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en staatssecretaris Van Rijn afspraken gemaakt. Gemeenten zouden € 60 miljoen ter beschikking stellen op “acute problemen” op te lossen. De gemeenten zouden deze afspraak niet nakomen.

Eind januari schreef De Orkaan al over medewerkers van TSN die hun salaris niet kregen. Op het bericht werd tientallen keren gereageerd door medewerkers van TSN. Uiteindelijk kwam het salaris – maar te laat – op de rekening van de werknemers. Voor de komende maand werd het ergste gevreesd.

De FNV vreest een “horrorscenario” volgens het FD als het tot een faillissement komt.

Jeroen Olthof zegt in een reactie tegen De Orkaan:

Zaanstad en volgens mij alle gemeenten voldoen aan verplichtingen. Gisteren heb ik met VNG een goed overleg met bewindvoerders gehad. Er zal snel duidelijkheid komen.

Er is niet € 60 miljoen beschikbaar voor TSN. Als er steun komt zal het voor de hele branche moeten gelden. Andere organisaties die medewerkers moeten ontslaan of al failliet zijn gegaan of het hoofd net boven water houden, moeten dan ook gesteund worden.

Er zijn al organisaties die bezwaar hebben aangetekend.

Belangrijk dat zorg en werkgelegenheid zoveel mogelijk gecontinueerd wordt, maar een organisatie met € 60 miljoen subsidiëren?

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Willie

    Waar zijn we in godsnaam mee bezig. J
    De hulpen van tsn weten nergens van. De cliënten van t’s. Laten ze in onzekerheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *