Donderdagmiddag – 5 oktober – rond 15.40 uur zijn twee fietssters onderuit gegaan nadat de bestuurder van een bestelbus plotseling zijn deur opengooide. Het ongeluk gebeurde op het fietspad langs de Wandelweg in Wormerveer.

De bestelbus stond op de stoep geparkeerd om een pakketje af te leveren aan de Wandelweg. De bestuurder van de bestelbus opende zijn deur, terwijl op dat moment twee dames op de fiets aan kwamen rijden. Door de plotseling openslaande deur kwamen beide fietssters ten val.

Hondje

Eén van de fietssters werd snel overeind geholpen door omstanders. De andere was lelijk ten val gekomen. Zij is met een hoofdwond door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Op haar fiets zat een hondenmandje aan het stuur met daarin een hondje. Door de val ging het mandje stuk en vluchtte het hondje uit de mand. Deze rende de weg op, terwijl getuigen zagen dat er op dat moment auto’s met zo’n 50 km per uur aan kwamen rijden. Die fietsster die als eerste overeind werd geholpen rende erachteraan om het hondje te pakken.

Twee dames hebben zich ontfermd over de fietsster met hoofdwond totdat de ambulance eraan kwam. Zij hebben de andere vrouw een lift naar huis gegeven. De fietsen zijn tijdelijk veilig gesteld door buurtbewoners en ook het hondje is naar familieleden gebracht.

De bestuurder van de bestelbus is door de politie aangemerkt als verdachte van artikel 5 Wegenverkeerswet. Dat betekent dat hij verdachte is van een overtreding (gevaarlijk rijgedrag) en zich op een later moment zal moeten melden op het politiebureau.

Bijdrage door Michel Schermer