Tweede stuk Westzijde dit jaar aangepakt

De Westzijde is in 2017 tussen de hoek met de Gedempte Gracht Vinkenstraat en de Stationsstraat opgeknapt. In 2018 is het stuk tot de Papenpadsloot aan de beurt.

De totale werkzaamheden duren tot mei 2019. Ook het Ruijterveer en de Simon de Witstraat worden opgeknapt.

In de komende maanden, t/m maart, wordt het stuk tussen Stationsstraat en Ruijterveer aangepakt. Fietsen en auto’s moeten omrijden, alleen voetgangers mogen erlangs. Bus 67 vervalt tijdens de werkzaamheden.

Tussen het Ruijterveer (Botenmakersstraat) en de Papenpadsloot worden gas- en waterleiding vervangen en een deel van de riolering vernieuwd. De bestrating wordt vernieuwd en er komen meer bomen.

Het stuk tussen Vinkenstraat en Bullekerk (Westzijderkerk) wordt een 30-kilometer zone. In het andere deel (blijft 50 km.) komt een fietssuggestiestrook van 1.80 m. (Dat is wat anders dan een fietsstrook, er staan geen fietssymbolen op.) De rijweg wordt 3 meter breed, de fietsstroken aan weerszijden 1.80 m.

Illustratie helemaal boven komt uit de presentatie van de gemeente, de Westzijde zoals die moet worden, met bloembakken, straatmeubilair en bomen. Waarschijnlijk worden de bloembakken in maart geplaatst.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Egbert Visser

    Er staat een foutje in de tekst, de Westzijde is in 2017 opgeknapt tussen de Stationstraat en de Vinkenstraat en niet tot de hoek met de Gedempte Gracht.

  • sonja

    Met de Verkeerskundige onderbouwing van het laatste deel van de Westzijde slaat de gemeente Zaanstad volledig de plank mis. Verkeerskundig is het veel beter om ook van dit gedeelte van de Westzijde een 30 km. gebied te maken. Het is zeker geen gebiedsontsluitingsweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *