Uit mijn raam… ‘rode rakkers’

Bart van der Laan ziet dit vanuit zijn raam:

Het vogelhuisje hangt er al een tijdje. Maar erin nestelen zagen de vogels in mijn tuin niet zitten. Kennelijk moeten vogels in Wormer niets hebben van mijn rode huisje, dacht ik langzamerhand. Tot enige weken terug, een koolmezen*-echtpaar toonde belangstelling. En ze waren er meteen druk mee. Eerst met het aanvoeren van strootjes en takjes, en sinds vandaag met alles wat eetbaar is. Kortom, nu maar afwachten hoeveel jonge SP-vogels er straks uitvliegen…

We schreven in november 2021 ook al over dit huisje.

Op Facebook bestaat sinds 2020 de groep (3 miljoen leden) View From My Window. Het concept is eenvoudig: gewoon een foto uit je raam nemen. We zien spectaculaire Amerikaanse vergezichten (Alaska, Palm Springs, NYC) maar ook Finse achtertuinen, Roemeense sneeuwlandschappen, de Seine in Parijs, Zuid-Afrikaanse bossen en Belgische regenbogen.

Na de eerste ‘Gouw’-, Zaan-, vorst-, Guisweg-, Westerwatering-, Westerkoog-, Houtveld-, Papenpad-, Odulphus-, Zaanbocht-, Statenhoek-, Oostzijderpark-, Rooswijk-, Droogschuur-, Gashouder-, Japanse Kers-, Ruijsdael-, Den Uylbrug-, Monet-, poezen-, Pharus-, Jozua-, Padlaan-, Beatrixflat-, Noordwachter-, Schepenbuurt-, Laan der Vrijheid-, ganzenpullen-, Westzijderveld-, Oostzanderveld-, Verkade-, Zaanse Schans-, PTT-toren-, Gortpeller-, Stadhuis-, Steven- en Zwaardemaker-foto’s kregen we er nog meer binnen. “Laat maar komen zeggen we dan altijd” (het liefst met een stukje raam erbij).

* Volgens vogelkenners zou het niet om een koolmees maar een pimpelmees gaan: “de koolmees heeft een zwarte hoofdkap, de pimpelmees een blauwe, de koolmees heeft een zwarte borststreep, de pimpelmees een dunne, zwarte oogstreep (‘brilletje’).”

Heb je ook een ‘uit-mijn-raam’-foto gemaakt? Stuur die (met lokatie) naar info@deorkaan.nl.

Bekijk hier alle ‘uit-mijn-raam’-foto’s op De Orkaan.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Dré Prijs

    Was het maar een koolmees dan had de SP zo’n koppel mogen toelaten. Helaas is het een pimpelmees. Het mannetje van de pimpelmezen is een uiterst ontrouw en vrouwonvriendelijk wezen. Die wipt van het ene naar het ander waiffie. De kids uit het eerste legsel van het seizoen hebben daarom ook geen idee wie hun vader is. Wellicht het vrouwtje ook niet; kan net zo goed de buurman zijn. Ik vraag me nu af of de SP dergelijk gedrag gedoogd. 😉🤓

  • Kick van der Horst

    PIMPELmees…duidelijk niet van de Blauwe Knoop! De bewoner had natuurlijk eigenlijk een roodborstje moeten zijn. Of is dat discriminatie?
    Wat moet er van die arme kinders terecht komen met zulke losbandige ouders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *