Uit mijn raam… Zaanbocht

Op Facebook bestaat sinds 2020 de groep (3 miljoen leden) View From My Window. Het concept is eenvoudig: gewoon een foto uit je raam nemen. We zien spectaculaire Amerikaanse vergezichten (Alaska, Palm Springs, NYC) maar ook Finse achtertuinen, Roemeense sneeuwlandschappen, de Seine in Parijs, Zuid-Afrikaanse bossen en Belgische regenbogen.

Na de eerste ‘Gouw’-, Zaan-, vorst-, Guisweg-, Westerwatering-, Westerkoog-, Houtveld-, Papenpad, Odulphus-, Statenhoek-, Rooswijk-, Monet-, poezen-, Pharus- en Padlaan-foto’s kregen we er nog meer binnen. “Laat maar komen zeggen we dan altijd” (het liefst met een stukje raam erbij).

Kees Malingré:

“Na alle ‘particuliere’ ramen, dit keer een blik door een publiek raam, dat van het Ydee atelier in de Zaanbocht in Wormerveer. Van daaruit heb je goed zicht op een aantal schitterende Zaanse pakhuizen aan de overzijde. Dat beeld inspireerde één van de dagbestedings-clienten van het Ydee Atelier tot het schilderen van dat uitzicht. Op de detailfoto ziet u dat het aardig gelukt is om ook de weerspiegeling in het water weer te geven.

Het kunstwerkje wordt (net als alle andere werkstukken van de clienten) verkocht in de winkel van het atelier zelf aan de Zaanweg. Alle opbrengsten komen overigens weer ten goede aan het werk van Maison Thuiszorg.”

Heb je ook een ‘uit-mijn-raam’-foto gemaakt? Stuur die (met lokatie) naar info@deorkaan.nl.

Bekijk hier alle ‘uit-mijn-raam’-foto’s op De Orkaan.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Frits Krom

    Eertijds viel de ene molen na de andere: opgegeten door de Tijdgeest, vervangen door fabrieken. Nu valt het ene na het andere, monumentale fabriekspand: op gesmikkeld door de Tand des Tijds. Benieuwd, wat/wie hierna aan de beurt is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *