Op Facebook bestaat sinds 2020 de groep (3 miljoen leden) View From My Window. Het concept is eenvoudig: gewoon een foto uit je raam nemen. We zien spectaculaire Amerikaanse vergezichten (Alaska, Palm Springs, NYC) maar ook Finse achtertuinen, Roemeense sneeuwlandschappen, de Seine in Parijs, Zuid-Afrikaanse bossen en Belgische regenbogen.

Na de eerste ‘Gouw’-, Zaan-, vorst-, Guisweg-, Westerwatering-, Westerkoog-, Houtveld-, Papenpad, Odulphus-, Statenhoek-, Rooswijk-, Monet-, poezen-, Pharus- en Padlaan-foto’s kregen we er nog meer binnen. “Laat maar komen zeggen we dan altijd” (het liefst met een stukje raam erbij).

Kees Malingré:

“Na alle ‘particuliere’ ramen, dit keer een blik door een publiek raam, dat van het Ydee atelier in de Zaanbocht in Wormerveer. Van daaruit heb je goed zicht op een aantal schitterende Zaanse pakhuizen aan de overzijde. Dat beeld inspireerde één van de dagbestedings-clienten van het Ydee Atelier tot het schilderen van dat uitzicht. Op de detailfoto ziet u dat het aardig gelukt is om ook de weerspiegeling in het water weer te geven.

Het kunstwerkje wordt (net als alle andere werkstukken van de clienten) verkocht in de winkel van het atelier zelf aan de Zaanweg. Alle opbrengsten komen overigens weer ten goede aan het werk van Maison Thuiszorg.”

Heb je ook een ‘uit-mijn-raam’-foto gemaakt? Stuur die (met lokatie) naar info@deorkaan.nl.

Bekijk hier alle ‘uit-mijn-raam’-foto’s op De Orkaan.