Uit ’t Veld: This was me

Neeltje Waagmeester schrijft graag, goed, en graag over goed.

De komende tijd schrijft ze regelmatig over wat haar opvalt bij en rondom het Burgemeester in ’t Veldpark.

Wij hopen -en gaan ervan uit- dat ze veel goeds zal zien.

This was me
Google translate, Henk Rijksen weet er wel raad mee. Zinnetjes als ‘Ik heet Henk’ en ‘Hoe lang bent u al hier’ toont hij met twee klikken op zijn toestel.

Henk: “Het lukt op deze wijze zelfs om in het Arabisch ‘Ik spreek geen Arabisch’ te zeggen!” Daarna wijst hij op het zinnetje ‘Hoe gaat het met uw zieke dochter’ en zegt: “In het park kwam ik een man tegen die me vertelde over zijn zieke dochter. Als ik hem weer tegenkom kan ik vragen hoe het met haar gaat.”

Naast Henk zit Amin uit Iran. Amin kwam op 20 september aan in Nederland en verblijft sinds een week in het Veldpark. Na het bekijken van de translate-app op de smartphone van Henk pakt hij zijn eigen smartphone. Hij vergroot een foto van zichzelf in voetbaltenue, wijst ernaar en zegt: ”This was me. I professional player football in Iran. This was me. Not is me, but it was me.”

 

De foto is van Meneer de fotograaf  

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *