Uitdaging Ilaisah: een Zaans verhaal (video #1)

Maanden geleden werden we benaderd door Romano Druiventak van Ilaisah. Hij wilde adverteren op De Orkaan met zijn Surinaamse keuken. 

Nieuwsgierig geworden – want dol op Surinaams eten- bezochten we hem in zijn restaurantje aan de Zaandamse Burcht. Toen merkten we dat hij meer nodig had dan reclame. Het ontbrak aan sfeer, en de drempel leek hoog. Daarbij bleek dat de buurt hem niet in de armen sloot en zelfs een vermoeden had van ondermijning. 

Het ondermijningsverhaal leeft flink rond de Zuiddijk en Burcht. Er werd zelfs een motie ingediend ‘Maak de Zuiddijk ‘great again’ waarin bedrijven die zich bezighouden met criminele en anderszins ondermijnende activiteiten uit de wijk geweerd kunnen worden.

Uit eigen waarneming kunnen we stellen dat Romano kan koken, daar kon het dus niet aan liggen. Wat overbleef was het gebrek aan sfeer en de verdenking van ondermijning. 

We besloten de jonge ondernemer aan de tand te laten voelen door de buurt, in de persoon van Simone Ronchetti. En in contact te brengen met Bas Husslage van Stichting de Zaanse Uitdaging. De komende tijd zullen we met enige (on)regelmaat een update plaatsen. 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Eelco Aartsen

    Hiervoor zat er een Oeigoers restaurant. Ook zij hadden de sfeer niet op orde. Bij Bakker Motors (zat daar ooit, lang gelee) was het gezelliger 😉

    Helaas ziet het er nu met dit Surinaams restaurant niet veel gezelliger uit. Maar ook wij eten graag Surinaams, dus wat zou het gaaf zijn als dit opgeleukt kan worden zodat we met z’n allen gezellig Surinaams kunnen gaan eten daar.

    En, wat zou het fantastisch zijn als al van veel meer verschillende culturen, die we in de Zaanstreek rijk zijn, leuke restaurantjes zouden hebben. En dan bedoel ik ook echt ‘leuke’ en niet een sfeerloos lokaal met TL-verlichting. Wie weet smaakt dit naar meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *