Uitslaande schuurbrand na vermoedelijke brandstichting, Krommenie

In de nacht van zaterdag op zondag werd omstreeks 01.30 uur brand ontdekt in een schuur aan de Esdoornstraat in Krommenie. Bij de uitslaande brand kwamen de vlammen boven het dak van de schuur uit en was er sprake van zeer veel rookontwikkeling. De brandweer kon niet voorkomen dat de schuur volledig uitbrandde en de naastgelegen schuur ook schade opliep.

De politie heeft het vermoeden dat er sprake is van brandstichting door de bewoonster van de woning. Zowel aan de voor- als achterzijde van de woning zijn ramen ingegooid. Na het uitbreken van de brand heeft de bewoonster vermoedelijk de woning verlaten. Meerdere personen hebben harde bonken gehoord en even later een auto horen wegrijden.

De bewoonster is een bekende van de politie. Het gaat om een mogelijk verwarde vrouw. Normaal gesproken zijn de gordijnen in de woning gesloten en is alles dicht. Nu de gordijnen open waren was er te zien dat er met graffiti op de muur de tekst ‘Bure Fuck Parteon Popo’ is geschreven.

De politie heeft de woning aangemerkt als een plaats delict. De dierenpolitie was vannacht ook aanwezig en heeft de dierenambulance ingeschakeld om meerdere katten uit de woning te halen. Daarnaast is ook Parteon ingeschakeld. Deze gaat de ingegooide ramen dichtspijkeren.

Stichting Salvage heeft de schade aan de schuur van de aangrenzende woning opgenomen. Zij zullen verder helpen met het afhandelen van de schade.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *