Tenen-verhaal uit duim gezogen

Het klinkt goed, ZMC-arts Guy Pecasse mocht in het Dagblad Zaanstreek vertellen over zijn voor Nederland ‘unieke’ methode om scheefzittende grote tenen (Hallux Valgus) te repareren.

Waar je vroeger weken bezig was en in het gips moest, maakt Pecasse er bij het ZMC een fluitje van een cent van: gaatjes boren, met een freesje en een wigje een “hapje uit het bot nemen”, en klaar is Kees: minimal invasive heet zoiets. Pecasse heeft het kunstje afgekeken van dr. Paul Olsthoorn en vervolgens ook geleerd aan zijn collega Robbert Jan Noorda.

En “deze operatie wordt nergens in Nederland gedaan” volgens journaliste Joëlla Angenent.

Uniek? Nou niet helemaal dus, want ook bij het Medisch Centrum Amstelveen doen ze die ingreep. Paul Olsthoorn en Robbert Jan Noorda (u weet wel, diegenen waar Pecasse het van geleerd heeft en aan wie hij het weer heeft doorgegeven) doen dat daar volgens de website.

Ook Guy Pecasse staat daar trouwens nog op de website maar wie op zijn naam klikt, komt op een dode pagina (via een omweg nog wel te vinden). Volgens zijn Linkedin profiel werkt hij daar trouwens nog steeds.

In een gesponsorde bijlage bij de Volkskrant van een paar maanden geleden mocht dr. (soms is hij dr., soms drs.) Pecasse ook al uitleggen dat zijn methode “een unicuum in Nederland was”.

In maart van dit jaar zegt Pecasse in een Dichtbij Gezond bijlage van het NHD dat het “ZMC een van weinige ziekenhuizen is waar deze techniek wordt toegepast.” Dat komt meer in de buurt.

Wij kunnen Medisch Centrum Amstelveen van harte aanbevelen: korte wachttijden, gratis parkeren voor de deur, snel geholpen, cappuccino en gratis wifi in de wachtruimte…

Update 8 juni, 13:00

Via Twitter stelde Dagblad Zaanstreek verslaggever Joëlla Angenent dat bovenstaand bericht ‘offline’ moest:

Eén telefoontje naar Medisch Centrum Amstelveen (waarom doet Joëlla Angenent dat niet zelf?) was voldoende geweest, hun reactie: “wij doen die operatie nog steeds, twee nieuwe artsen, dokter Van der Plaat en dokter Van der Haven, voeren nu die operatie uit.”

Dus wij halen niks offline en wachten op de rectificatie van Joëlla Angenent …

UPDATE 2:

Dagblad Zaanstreek gaat rectificeren.

abuis pecasse

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *