Unieke beeldentuin van Lappen Klaas te koop

‘Uniek’ tikken we niet vaak. Maar van de tuin die Lappenklaas met zijn eigenste handen, eigengereid, bouwde in Westzaan durven we te beweren dat er geen tweede exemplaar op de hele hele hele wereld bestaat. En… alles staat te koop.

Klaas van den Brink creëerde achter zijn huis een plek waar je niet uitgekeken raakt. Waar je ogen tekort komt, denkt dat je – per ongeluk natuurlijk – een paddo hebt genomen, waar je wild wil feesten, sereen kan reflecteren, gek wordt van verwondering, wegdroomt in wat mogelijk is en beseft dat je zelf een ingeblikte burgerlul (m/v) bent. Een plaats die zindert van nietsontziende eigenheid en ogenlijk genot.

Lees / kijk ook: Wandel mee door de tuin van Lappen Klaas (video)

Het werk van Klaas van den Brink doet denken aan dat van Antoni Gaudí, maar het is daar voorbij. Wat de grootheden Gaudí en Lappenklaas gemeen hebben is dat hun werk nooit af is. En dat je altijd iets nieuws blijft zien hoe vaak je ook kijkt.

Het verschil? Misschien de hoeveelheid lege flessen die onze Klaas gebruikte om zijn werken kleur te geven? 

Hoe dan ook, ‘Het Kavel’ wordt aangeboden voor een schamele € 595.000, –

Verdwijnt de tuin?

Daarbij lijkt voor de koper geen enkele restrictie te bestaan als het gaat om het behoud van de kunst. De unieke tuin, wij zouden willen stellen dat dit het meest unieke kunststukje van de Zaanstreek en ver daarbuiten is, wordt dus volledig overgeleverd aan degene die dat bedrag ervoor neerlegt. 

De petitie voor het kerkhof in Westzaan doet het goed. Is er misschien ook iemand die de tuin van Lappenklaas zou willen redden? 

PS. Waarom staat het paradijsje nog niet op de Monumentenlijst?

Met dank aan Aaf Aafjes (tip en foto’s)


Advertentie

Deel dit artikel:

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *