Update: nep-elektricien

Vorige week schreef Jaap de Jong hoe hij na een kortsluiting bijna in de praatjes van een nep-elektricien trapte die achteraf een oplichter bleek te zijn.

Hoe liep het af? Jaap:

“De ontknoping was geen verrassing. De elektricien van een lokaal installatiebedrijf kon achteraf niet vaststellen waar en waardoor de kortsluiting op zaterdagavond was ontstaan. Vocht? Hij heeft de meterkast grondig gecontroleerd en getest. Daar was helemaal niets mee aan de hand. En de zwarte vegen als gevolg van overbelasting? Nooit van gehoord. Misschien door de nep-collega aangebracht nadat hij ons had weggestuurd om stekkers eruit te halen.

‘Volgende keer ons bellen,’ adviseerde de echte elektricien. ‘Wij repareren het wel voor € 3.200 euro…’ We konden opgelucht lachen. Maar we waren nog niet over de verbazing heen: hoe was het mogelijk dat we zo waren meegegaan in de adviezen van een nep-elektricien?”

Lees het eerste verhaal hier: Nep-elektricien gesnapt in Krommenie


Advertentie

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Peter Verharen

    Een Utrechtse oude vrouw van 84 die ik regelmatig help met wat ongemakken in haar woning had in de zomer 2021 in een deel van haar huis geen spanning. Omdat ik net uit het ziekenhuis kwam na een zware operatie, durfde ze mij niet te vragen. Op internet iemand gevonden die na uren aan de deur stond. Na driekwartier had hij diverse lampen te hebben verwijderd. Ook de groepenkast zou vernieuwd moeten worden, deze zou onveilig zijn net als de lampen,wel moest er € 1100 afgerekend worden. Ze heeft per pin betaald. Later bleek dat er betaald was naar een rekening van een slotenmaker uit Helmond. Echter de storing bleek niet verholpen. Ik ben vervolgens met moeite naar de woning gegaan. Binnen 5 Minuten was het duidelijk dat een hoofdzekering vervangen moest worden. Netbeheerder gebeld en storing was opgelost. Overigens is de groepenkast enkele jaren geleden vervangen en met de lampen was ook niets mis.
    Er is wel aangifte gedaan bij de politie te Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *