Urnen-onderdak gezocht op Kunsteiland

Je kop in het zand steken heeft geen enkele zin. Dood gaan we allemaal. Maar hoe we afscheid nemen kunnen we wel een beetje beïnvloeden.

Is er koffie en cake of witte wijn met oesters bij ons afscheid. Draaien we Chopin of vliegen we een live-zangeres in die “Waarheen Waarvoor” zingt? We leggen vast of we begraven of gecremeerd willen worden.

In dat laatste geval hoeft je je niet druk te maken over de grafsteen. Maar wel over de urn.

urn 3Kunstenares Marieke Vergouw maakt urnen: “Ieder persoon is uniek en verdient een unieke urn.” Op haar website is ook een fraaie verzameling urnen te zien. De Orkaan kan bijna niet wachten… om ze te zien…

urn 2Op 4, 5 en 6 september 2015 is alweer de 5e editie van KunstEiland. Marieke wil ook dit jaar graag deelnemen en is op zoek naar een woning waar ze haar werk kan tentoonstellen.

Maar, schrijft ze op Facebook – gedeeld door KunstEiland Zaandam, – misschien wil niet iedereen een verzameling urnen in huis. Het heeft misschien “voor sommige mensen een beladen tintje”.

urn 1Daarom belooft ze dat ze tijdens deze drie dagen het werk “NIET zal presenteren als urnen, maar als mooie keramische objecten.”

Wij van De Orkaan zeggen: kom er voor uit! Zet je huis vol urnen op 4, 5 en 6 september, maak een statement!

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *