Uw slager Gijs Tange… Failliet of toch niet?

Gisterochtend werd gemeld dat Slagerij Tange door rechtbank Noord-Holland failliet is verklaard.

De slagerij zit inmiddels al zo’n 12 jaar aan de Dorpsstraat, en wij konden het haast niet geloven. Wat is Wormer zonder de BBQ-magie en de grillworst van Gijs?

Gelukkig reageerde hij dezelfde avond nog via Facebook:

‘Lieve klanten
Maak je geen zorgen ik ben er gewoon morgen! Na een flinke ruzie heeft iemand mij dit aangedaan maar na een advocaat geraadpleegd te hebben is het al weer van de baan. Dus morgen en de rest van het jaar sta ik gewoon voor u klaar bedankt voor de steun gr Gijs’

Wij belden hem om te vragen wat er gebeurd is. Dat was een hele toestand. Het bleek te gaan om een conflict met een enkele leverancier. Gijs vond dat deze half werk had geleverd, en daardoor weigerde hij heel werk af te rekenen. De leverancier dacht er anders over, en schakelde een advocaat in.

“Misschien is het best een beetje mijn eigen schuld, maar als ik het gevoel heb dat iets onrechtvaardig is, dan word ik fel. Die advocaat dreigde me failliet te laten verklaren, maar ik dacht dat dat niet zou kunnen voor zo’n bedrag. Succes, ik zie het wel.”

Het kon dus wel. Ondanks dat Gijs inmiddels voor de zekerheid toch maar met pijn in het hart betaald had, was er dinsdag een zitting waarin hij failliet werd verklaard. De curator kwam langs, en hij vertelde dat dit wel vaker voorkomt.

“De advocaat van de tegenpartij, een beetje een haantje, heeft het volledige bedrag ontvangen, maar het kenmerk zou niet goed zijn ingevuld, waardoor hij de zitting door heeft laten gaan.”

Gijs heeft nu zelf een advocaat in de arm genomen, dinsdag komt het als het goed is weer voor de rechter, dan zou het faillissement van tafel moeten gaan.

Via Facebook wordt de slager overspoeld met steunbetuigingen en warme reacties:

“Daar ben ik blij om. Ik heb de laatste jaren knetterhard gewerkt om mijn plekje in het dorp waard te zijn, dit laat zien dat het misschien wel een beetje gelukt is.”

Ter geruststelling: Uw slager Gijs Tange is gewoon open.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *