UWV trekt in bij gemeente Zaanstad

UWV vestigt zich vanaf januari in het stadhuis Zaanstad. Ongeveer 70 UWV-medewerkers gaan in het stadhuis werken. Ook komt er een UWV-balie in het stadhuis.

Gemeente Zaanstad heeft ruimte over in het stadhuis. Met het binnenhalen van UWV is een belangrijk deel van de ruimte benut. De gemeente verdient met huisvesting ook extra geld.

Het UWV verlaat het pand aan het Rustenburg. Ook vijftien medewerkers van de gemeente zelf die bij het UWV zaten, komen naar het stadhuis. Het gaat om bureau- en baliefuncties.

De werkzaamheden starten op 1 oktober en worden in december dit jaar afgerond. Het UWV zal dan met ingang van januari  2016 in het stadhuis zitten. Vanaf 2 januari kunnen klanten van het UWV voor afspraken daar terecht.

Gonda Verbeek, regiomanager UWV WERKbedrijf Zaanstreek-Waterland:

“Het huurcontract van het pand aan Rustenburg 125 loopt 1 februari 2016 af. Voor ons is het een logische stap om bij de gemeente in te trekken. Wij werken nauw samen met gemeenten, bijvoorbeeld op het gebied van de Participatiewet en arbeidsbemiddeling. De nabijheid zal de samenwerking bevorderen. Voor de burger wordt het ook overzichtelijker. Alles op het gebied van werk en inkomen zit straks onder één dak.”

(foto van Soetersvanedonk.nl)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *