Valse 50 eurobiljetten in Krommenie – verdachten aangehouden

Stom, stom, maar het overkomt je. Gerda Wempe van De Engel in Krommenie liet zich overrompelen tijdens de drukte rond de braderie in september.

Twee keurige, beleefde jongens van ongeveer 14/15 jaar waren op zoek naar een cadeautje voor hun moeder. Ze kochten een sleutelkastje van 5 euro, betaalden met een biljet van 50 euro en verdwenen in de drukte. (UPDATE: een verdachte is aangehouden – zie onder)

Dat ging fijn soepel, en dezelfde middag kwam ze terug om weer een hebbedingetje van 5 euro te kopen. Dit leverde Gerda het tweede valse 50-eurobiljet op. De Engel is inmiddels gesloten, en de eurobiljetten vormen een wrang aandenken.

Meerdere ondernemers in Krommenie overkwam hetzelfde en de beschrijving van de beleefde pubers komt vaker terug. Door de politie wordt gewaarschuwd tegen vals geld, omdat er de afgelopen tijd meerdere meldingen zijn binnengekomen. Er werd ook contant betaald bij aankopen via marktplaats.

Herkennen
Achteraf ziet Gerda duidelijk het verschil. Het watermerk klopt niet, je kan het zien aan het hologram en het cijfer 50 rechtsonder zou van paars naar groen moeten veranderen als je het kantelt. Je voelt het ook: aan de bovenkant van het biljet zijn de ribbels, het grote getal 50 en de regel ©BCE ECB EZB EKT EKP voelbaar.

De jongens maakten gebruik van de drukte, waardoor het sneller aan je aandacht ontsnapt. Aanstaande zondag houdt Krommenie haar jaarlijkse Dickens Kerstmarkt. Oppassen geblazen dus.

Op de foto van Gerda Wempe zie je links een echt biljet en rechts één van de valse exemplaren.

links-goed-rechts-vals

Deel dit artikel:

3 reacties

 • yvonne de groot

  en dan gewoon werken voor je geld en flikken ze dit ,een machientje om geld te controleren is dan toch wel handig!!hoop dat die z.g.n.d. nette jongens een keer flink aangepakt worden!

  • yvonne de groot

   hoop dat die z.g.n/d. nette jongens eens gepakt worden en flink gestraft worden ,iedereen moet voor zijn geld werken .
   een machientje om geld te controleren is toch wel handig!!

 • Man zonder hoed

  Er zijn genoeg middelen om te controleren of het geld wel of niet vals is.
  Helaas is het tuig nu ook al in het ooit zo vriendelijke en gemoedelijke Krommenie gearriveerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *