Van 32 naar 50 appartementen in Rooswijk

In januari 2018 werd er een vergunning aangevraagd voor het bouwen van 32 woningen op het Tamboerijnhof 22 in Rooswijk (Zaandijk).

Twee jaar later, is er in de aangevraagde vergunning sprake van 50 appartementen. In goed Zaans heet zoiets ‘verdichting’.

De aanvraag voor de vergunning is begin deze maand gepubliceerd, behalve de 50 appartementen is sprake van twee inritten en het kappen van 14 bomen voor de bouw. Omdat nog niet beslist is op de vergunning, kan er nog geen bezwaar worden gemaakt.

In 2017 duikt het plan overigens al op in Provinciale Plancapaciteitsplannen, dan is er nog sprake van 10 woningen. In de meest recente Plancapaciteit van de Provincie staan nog steeds de 32 woningen die als ‘koop’ worden aangeduid.

Het schoolgebouw dateert uit 1970. In het bestemmingsplan ligt er een onderwijsbestemming op.

UPDATE: in de eerste versie van dit bericht schreven we dat het om de oude locatie van De Zoeker ging. Dat klopte niet. We hebben dat aangepas (zie reacties).

Foto boven: Google Streeview; onder: Google Earth

kaart tamboerijnhof 22

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Adri van Wijnen

  Dit is niet het Zoeker terrein, maar voormalige school aan andere zijde Zoekersloot. T heeft niets met de Zoekerschool te maken.

 • p. Hoogkamer

  50 appartementen 50 extra auto,s 1 ontsluitingsweg. Tel daarbij op plan Bannehoven. Ben heel benieuwd hoeveel file er op de Jan steijnstraat en de fortuinweg komt te staan. Samen met alle scholieren die van en naar schoolfietsen. Wordt een uitdaging In deze Urbanfietsjungle

 • Maurice Lensink

  Toen de school gebouwd werd hoorde hij inderdaad bij Sjalom. De school zelf heette De Paddestoel. Op het schoolplein heeft heel lang een betonnen paddenstoel gestaan, rood met witte stippen.

 • Arnold Lotte

  Schandalig op zo een klein stukje grond zoveel woningen, in een laagbouw stuk wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *