Van sportstrand tot oerwoud in 2 jaar (filmpje)

Gisteren was het precies twee jaar geleden dat met veel Stad-aan-de-Zaan-vlagvertoon het ‘sportstrand’ naast The Jeans Factory in Wormerveer werd geopend.

Er werd uitgepakt door Sportbedrijf Zaanstad met muziek, sportieve uitdagingen en mooie prijzen. Daarna werd het stil.

 Nou, niet helemaal stil. We namen regelmatig een kijkje en vonden tussen de lege kuipjes kattenvoer bierblikjes, chipzakken, gehavende Stad aan de Zaanvlaggen, een vernacheld volleybalnet, gesloopte korfbalkorven en dito trampoline, geen sporen van sportief gedrag. Tenzij je seks onder ‘sportieve bezigheden’ rekent, want er lagen ook nogal wat gebruikte condooms.

We maakten vanmorgen een filmpje van de overwinning van Moeder Natuur. De plek is inmiddels prima geschikt voor een sportieve survivaltocht:

 

Deel dit artikel:

6 reacties op Van sportstrand tot oerwoud in 2 jaar (filmpje)

 1. Willemsen schreef:

  Is dat niet vaker zo dat een door de gemeente goedbedoeld project wordt opgestart doch dat dat na een paar jaar volledig inelkaar kakt. Dergelijke projecten zijn vaak het initiatief van een relatief klein groepje dat veronderstelt dat iedereen denkt zoals zij. Kijk maar eens naar dat schaakbord op de burcht. Na een paar weken zag je daar niemand meer. Inmiddels groeit daar het gras en andere soortige plantjes ook door. Oke, fijn voor die plantjes doch jammer van het (gemeenschaps)geld.

 2. Jonathan schreef:

  Bestemming sport? Hoeveel hockeyvelden zouden daar passen?

 3. Durk schreef:

  Zie meer groen dan in het “oerbos”aan da Twiskeweg……..

 4. Ton van Harlingen schreef:

  Ik heb geruime tijd in Canada gewoond, maar daar is mij niets gebleken van zulk vandalisme door de jeugd. Misschien is het wel een typisch verschijnsel van Zaanstad, want ook in het christelijke Elburg gebeurt zoiets niet. Men moet zich hierover ernstig zorgen maken, want dergelijke misdragingen getuigen van zedelijk verval, niet alleen van het betreffende straattuig, maar ook van de ouderen die niets meer doen aan geestelijke vorming en aldus het slechte voorbeeld geven. Over de stommiteit van de Gemeente Zaanstad, die hier voor de zoveelste keer goed geld naar kwaad geld heeft gegooid, zullen we maar zwijgen.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *