Vanavond (20.30 uur) Opsporing Verzocht: Poging tot doodslag Zaandam

Vrijdagavond 27 januari probeerde de Zaanse politie op de Sluispolderweg een persoon aan te houden die verdacht werd van rijden onder invloed en identiteitsfraude.

Dat ging niet zoals gepland, want de verdachte sprong in zijn auto en scheurde er met 70 kilometer per uur vandoor terwijl een van de agenten hem nog stevig vast had. 

De politieman werd meer dan 300 meter meegesleurd, terwijl de verdachte hem op zijn gezicht sloeg. Met het risico onder de rijdende auto terecht te komen, liet de agent uiteindelijk los. De agent kwam er met kleerscheuren (een hoop), blauwe plekken en schaafwonden vanaf en de onverlaat scheurde er vandoor. 

Vanavond besteedde Opsporing Verzocht er aandacht aan. Hier werd bekend gemaakt dat de politie op zoek is naar de 37-jarige Jamie Patrick Bailey uit Groot-Brittannië. Onderstaande foto van de voortvluchtige Brit is door de politie vrijgegeven. Waarschijnlijk maakt hij vaker gebruik van verschillende namen en vervalste papieren. Een identiteit die hij in ieder geval (heeft) gebruikt is Jamie Francis Vaughan, geboren op 24 februari 1986. Mogelijk worden er nog één of meer andere namen door de Brit gebruikt. (tekst gaat onder de foto verder)

De politie vraagt wie sinds 27 januari deze man heeft gezien en weet waar hij is geweest en/of op dit moment verblijft. Benader deze man niet zelf als u hem ziet, maar geef het door aan de politie. Dit kan op:

Het is ook mogelijk om het online tipformulier van de politie in te vullen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *