Vandaag: drie jaar Orkaan

Vandaag drie jaar geleden, op 5 februari 2014, verscheen het allereerste bericht op de digitale versie van De Orkaan.

Het was een foto van de plek waar vroeger kantoorgebouw De Zweed stond, genomen vanaf de bovenkant van de trap die vanuit station Zaandam naar de parkeerplaats liep.

Het was aanvankelijk de bedoeling op het blog af en toe een foto van die plek te plaatsen, in de verwachting dat we na de sloop van de Zweed ook de bouw van het Cultuurpaleis op de voet zouden kunnen volgen.

De tweede post liet inderdaad een week op zich wachten, en ging niet over het Cultuurhuis maar over het fietsparkeren in Zaandam, ook zo’n dossier zonder einde. Op 20 februari volgende de tweede foto van de cultuur-bouwplaats.

Die plek is daarna nog vele malen gefotografeerd. Zo zag het er vorige week uit.

Vanaf 18 februari werd dagelijks een bericht geplaatst, en soms – vooral tijdens de verkiezingsperiode – een paar keer per dag. Sindsdien staan er elke dag zo’n vijf verse berichten op De Orkaan.

Op 26 september van 2014 werd het Tumblr-Orkaan-blog vervangen door de site die we nu kennen.

Cijfers:

Het aantal views sinds november 2015. In 2016 nooit onder de 100.000 per maand, vanaf september van dat jaar nooit onder de 150.000. In december voor het eerst 200.000

Omdat bezoekers meerdere pagina’s bekijken tijdens een bezoek (gemiddeld 1,6) is het aantal bezoekers lager, dat is in 2016 altijd boven de 50.000 per maand, de laatste vier maanden rond de 70.000. Bijna 60% komt vaker dan eens per maand langs.

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *