PS2023-uitslagen… Liveblog!

Vandaag is er gestemd voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Van belang voor Nood-Hollanders (en dus voor Zaankanters) zijn ze wel degelijk: het gaat over Schiphol (uitbreiden of niet), woningbouw (in het Groen?), waterbeheer (verbrakken?), windmolens en zonne-energie en verkeer (kiezen we voor auto, OV of fiets?).

Ook heeft de uitslag invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer en daarmee op de landelijke politiek.

De Orkaan is er vandaag bij: live vanuit Haarlem bij de uitslagenavond.

Lees hier al ons nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Jaap Bakker

  Een lagere opkomst is tevens de het gevolg dat er geen stembureau meer was in de oude Havenschool.
  Ik heb veel mensen zien komen en weer onverrichte zaken vertrekken.
  Altijd is hier een stembureau en nu hangt er een haastig geschreven briefje aan de deur waarin je wordt doorverwezen naar het Zaan theater.
  Ga je daar heen als met de auto uit je werk komt. Denk het niet.
  Verloren stemmen dus, wie bedenkt zoiets ??

 • Jaap de Jong

  Vier jaar geleden heb ik mijn democratische plicht gedaan en een stem uitgebracht op een kandidaat voor de Waterschapsverkiezingen. Dit keer heb ik het stembiljet bewust blanco in de bus gedaan. Als symbool voor het feit dat ik de afgelopen vier jaar helemaal niets heb gehoord van het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Ik ben blanco als het gaat om wat de gekozen bestuursleden namens ons – de kiezers – hebben besproken en besloten en wat hun invloed is geweest op de besluitvorming. Die elementaire vorm van verantwoording afleggen, is althans niet tot mij doorgedrongen. Al die voorlichters die zich de afgelopen tijd uit de naad hebben gewerkt om ons te overtuigen van het nut van het hoogheemraadschap en de waterschapsverkiezingen, geven niet thuis als het gaat om de communicatie over het functioneren van het algemeen bestuur. Het valt niet mee om verder te kijken dan de dijken hoog zijn,

  • Piet Zwikker.

   In het Zaans stadsblad staat iedere keer de aankondiging van vergaderingen van het Hoogheemraadschap Hollands noorderkwartier met alle agendapunten die door het bestuur behandelt worden en besluiten die genomen worden.

 • Wat ik me nu afvraag en dit heeft niks met de verkiezingen te maken en heeft eigenlijk indirect met dit onderwerp te maken (en is het dus goed dat de Orkaan dit verslaat) maar hoeveel “gewone” mensen in Nederland zitten er eigenlijk op Twitter?

  Ik krijg weleens het idee dat alleen mensen die zichzelf belangrijk vinden op Twitter zitten en berichtjes sturen zodat andere mensen die zichzelf belangrijk vinden het kunnen lezen

 • Louis Dirksen

  Facebook en Twitter maken meer stuk dan drank kan goedmaken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *