‘Vandaag winnen we hem op wilskracht’ Groen Geel/IJskoud de Beste wint van HKC

Gisteravond speelde Groen Geel/IJskoud de Beste een belangrijke wedstrijd voor het behoud van hun positie in de korfballeague. Als Groen Geel zou winnen van HKC dan zou er aankomende dinsdag 26 april bij HKC nog een allesbeslissende derde play-down wedstrijd plaatsvinden.

Door: Dennis Dallinga

Groen Geel begon net zo scherp aan de wedstrijd als afgelopen dinsdag tegen HKC. De score werd vrij snel geopend door Lindsey Krop, gevolgd door de 1 – 1 van Eliza Roest. Het was duidelijk, beide ploegen zouden vandaag vol voor de winst gaan. 

De Wormers lopen al snel uit naar een 3 – 1 voorsprong, maar dat wordt weer goed gemaakt door de bezoekers uit Hardinxveld-Giessendam. Daarna weet Groen Geel toch weer uit te lopen aan de hand van doelpunten van Carlo de Vries, Stijn Hoekstra en Terrenc Griemink. Zo staat het vrij snel 10 – 5 en besluit coach Marrien Ekelmans van HKC om een time-out te nemen. 

Na de time-out raakt Nadhie den Dunnen van HKC geblesseerd en moet zij van het veld gedragen worden. Daarna kan Groen Geel verder bouwen aan hun voorsprong en zo staat er met rust 17 – 11 op het scorebord.

Gertrude de Vries Korfbalfoto.nl


Direct na rust komt HKC iets scherper uit de kleedkamer dan Groen Geel. Zij komen dichterbij. Via Mark Klop (die er uiteindelijk tien zou maken) en Eliza Roest staat het snel 20 – 16. Een wissel aan de kant van Groen Geel moet ervoor zorgen dat de voorsprong behouden wordt. Griemink maakt dan de 21 – 16, maar een run van 3 aan de kant van HKC maakt het dan weer 21 – 19. Coach Daniel Harmzen besluit een time-out te nemen om alle zaken toch nog scherp te krijgen. 

Groen Geel loopt dan weer ietsjes uit, maar HKC komt nog terug tot 26 – 25. Via Stijn Hoekstra en Fenna Jagtman lopen de Wormers uit naar 3 punten verschil. Daarna verzaakt Groen Geel niet meer en het slotakkoord is voor Mark Klop, hij bepaalt de eindstand op 31 – 28. 

Gertrude de Vries Korfbalfoto.nl


Aanvoerster Lisanne de Bruin: 

‘Onze score was vandaag beter dan dinsdag. Ik weet niet waar het vandaan komt, maar thuis is het natuurlijk wel extra lekker met het publiek erbij. Vandaag houden we wel vol tot het einde. Ik kreeg het wel even benauwd toen HKC nog terugkwam tot 1 verschil, maar het momentum lag bij ons. Ik ga nu met liefde aankomende dinsdag naar HKC en daar gaan we gewoon winnen, als we net zo spelen als vandaag!’

Coach Daniel Harmzen: 

‘Afgelopen dinsdag was een incident met het lage schotpercentage, we hebben veel gepraat en hard gewerkt de afgelopen week en dat werpt z’n vruchten af. We hebben veel vertrouwen in onze eigen kwaliteit en kunnen en dat blijkt vandaag maar weer. Vandaag winnen we hem op wilskracht en heb ik ook als liefhebber genoten. Het is een extra bevestiging van wat wij kunnen en met dat vertrouwen gaan wij dinsdag naar HKC toe.’

Aankomende dinsdag 26 april, vindt de allesbepalende laatste play-down plaats bij HKC in Hardinxveld-Giessendam. De wedstrijd daar start om 20:30 uur en is ook te bekijken via het sportplatform Eyecons.com.

De foto’s zijn van Gertrude de Vries Korfbalfoto.nl

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *