Varen met Peter Tange en Beethoven door Wormer- en Jisperveld

Varen met de burgemeester als gids? Dat kan op 9 en 23 augustus als de Poelboerderij in Wormer een tocht door het Wormer- en Jisperveld organiseert.

Elke week organiseert bezoekerscentrum de Poelboerderij in Wormer diverse fiets-, voet- en vaartochten. In augustus kan je het verleden laten herleven, het nachtleven aanschouwen en aan de hand van boswachter Ed Zijp het veld in.

tangeMaar twee keer is burgemeester Peter Tange van Wormerland de gastheer. De Orkaan vroeg hem naar zijn plannen. 10 verschillende verhalen heeft de burgervader in petto, variërend van Beethoven tot begrotingstekorten:

“Als we gaan varen door het Wormer en Jisperveld neem ik mijn verhalenkoffer mee. Hierin zitten platen en ik vertel het verhaal er bij. Alles is echt waar! Aan het einde van de tocht weet je: wat Beethoven te maken heeft met molen de Koker, wie er ladderzat waren in Jisp, waarom de wormers hun hutten versierden, of hoe het begrotingstekort in 1609 spectaculair werd gedicht.

Ook vertel ik kort het ontstaan van het gebied. De verhalen zijn voor alle leeftijden. Spannend, want ik vertel 10 verhalen van elk enkele minuten, dus genoeg tijd om van het veld te genieten, met de vogels en de prachtige natuur. Ik heb nu al plezier in de voorbereiding.”

Inschrijven via de site van de Poelboerderij.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *