V&D’ers in WW, video laatste dag Zaandam

Minstens 6 weken blijft V&D aan de Gedempte Gracht dicht. Maandag sloot de winkel. Het personeel zit vanaf morgen in de WW. Het programma Nieuwsuur maakte een reportage over de laatste dag in Zaandam.

Dit weekend leek het er op dat Roland Kahn (MS Mode, CoolCat, America Today, Saphh) een akkoord zou bereiken met de curatoren. Kahn krijgt de financiering echter niet rond bij ING.

In het plan van Kahn ging het om 25 tot 45 van de 62 winkels. Hoe groot de kans is dat Zaandam daarbij zat is niet duidelijk. Zaandam hoort in ieder geval niet tot de A-locaties als Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Groningen, Den Bosch en Maastricht. Zaandam is duidelijk een ‘bespreekgeval’.

Zeker 15 panden willen niet naar Kahn volgens nu.nl omdat de eigenaren het aanbod onvoldoende vinden.

De plannen van de tweede kandidaat, Hudson’s Bay, betroffen ongeveer de helft van de winkels. Of de Canadese keten (Galeria Kaufhof, Saks Fifth Avenue Off 5th, Galeria Inno) Zaandam wil is ook onbekend. De Canadezen zouden in Limburg al wel een deal met de eigenaar van de V&D-panden hebben gemaakt.

Omdat de winkelpanden in handen zijn van verschillende eigenaren, zijn het die bedrijven (veelal beleggers) die nu het lot van de winkels in handen hebben. Dat V&D in Zaandam terugkeert is allang geen zekerheid meer.

Hieronder de reportage die Nieuwsuur maakte van de laatste dag van V&D Zaandam.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *