Westzaan was tot dusver een enigszins ‘achtergebleven’ gebied bij de productie van wiet (of Westzaners werden nooit ontdekt). In de afgelopen vier jaar werd maar twee keer een hennepkwekerij in het dorp aangetroffen.

Afgelopen vrijdag was het voor de derde raak, met wel een heel bijzonder verloop: na een ruzie op de Veldweg verklapte een van de vechtersbazen de plantage.

De beschrijving van de toedracht laten we het liefst aan de politie zelf over, wij zouden dat niet beter kunnen: “Hennepkwekerij ontdekt na conflict”

Westzaan – Een 28-jarige vrouw uit Westzaan is vrijdagavond aangehouden nadat in haar woning aan de Overtoom een hennepkwekerij werd ontdekt.

De politie kreeg rond 18.30 uur een melding binnen dat er een vechtpartij gaande zou zijn op de Veldweg. Hier was ook de vrouw uit Westzaan bij aanwezig. Er bleek een conflict te zijn tussen twee werknemers en hun opdrachtgever. De aanwezige agenten susten de boel en toen zij weg wilden gaan, liet één van de werknemers hen een foto zien van een hennepkwekerij. De man vertelde de politie dat dit in de woning van de vrouw aan de Overtoom was. De vrouw gaf direct toe dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig was en gaf de agenten toestemming de woning binnen te gaan. Op zolder werd inderdaad een hennepkwekerij aangetroffen die kort daarvoor was geoogst. Ook bleek er sprake van diefstal van stroom. De geoogste planten en de aanwezige apparatuur zijn in beslag genomen.

De twee eerdere vondsten in Westzaan waren aan de Kanaaldijk waar in juni 2016 200 planten werden gevonden en een maand later aan de Palmboomstraat, waar maar liefst 2718 planten werden aangetroffen.

Het is de 18e vondst die we via de politie-site hebben opgespoord, maar Zaanstad heeft eerder bekend gemaakt dat meer plantages zijn gerooid, in totaal zouden het in 2017 26 zijn (in 2016 waren dat er 35, in 2015 44, in 2014 33).

Hieronder de wietkaart.