Veel ‘reuring’ in winkelgebied Krommenie

Krommenie is in trek als winkelgebied. Corona lijkt hier niet tot een dip te leiden, maar tot een impuls voor nieuwe ontwikkelingen.

Bas Witgoed verhuist na zes jaar Vlietsend naar de winkel waarin vroeger Intertoys zat. Schuin aan de overkant verbouwt Mr. Sushi de voormalige tassenwinkel tot een filiaal waar je terecht kunt voor gerechten met ‘Aziatische roots’. Even verderop ging op 9 juni het nieuwe Italiaanse restaurant La Forchetta open. Loop je nog een klein stukje door dan sta je voor een etalage vol bruidsjurken.

Door: Jaap de Jong

Bas Witgoed verhuist in twee stappen. Er wordt nu een kleine winkel ingericht die maandag 14 juni open gaat. Van daaruit wordt de definitieve winkel gemaakt. De verhuizing van het knusse winkeltje aan het Vlietsend naar het Intertoyspand midden in het ‘dorp  levert een forse winst aan ruimte op. Van 130 vierkante meter (plus een stukje van de stoep) naar 435 vierkante meter biedt veel meer mogelijkheden om de producten goed te presenteren. Maar er is meer: ‘Het stelt ons ook in staat om ons assortiment uit te breiden met de verkoop van televisietoestellen, kleine huishoudelijke producten en accessoires. Klanten kunnen ook bij ons terecht voor reparaties aan de telefoon en tablets. We hebben gemerkt dat daar vraag naar is,’ zegt Bas Boereboom.

‘Ja, Bas geeft gas, terwijl grote elektronicawinkels Zaanstad hebben verlaten. Het is toch mooi, je hoeft straks het dorp niet uit als je een nieuwe televisie, Senseo of stofzuiger wilt kopen. En we komen binnenkort met een nieuw concept, maar wat dat inhoudt, bewaar ik als een verrassing voor later.’

Sushiproducten
Mr Sushi is druk aan verbouwen. Op de geblindeerde ramen is te lezen wie zich hier gaat vestigen voor het bezorgen en afhalen van sushiproducten. Het zijn ook personeelsadvertentie waarop meneer Sushi laat weten dat hij personeel zoekt voor de staf en alle andere werkzaamheden. Het bedrijf verzekert op de website dat het staat voor een snelle bezorging. Voor het antwoord op de vraag wanneer de zaak open gaat, neemt hij royaal de tijd.

Italiaans restaurant
Het Italiaanse restaurant La Forchetta verhuisde van Wormerveer naar Krommenie, omdat hier mee ruimte is voor Giovanni Iannello om zijn ambitieuze plannen waar te maken. ‘Op deze plek in het centrum is meer reuring.’

175 bruidsjurken
Mariska is om dezelfde reden verhuisd van Assendelft naar de Zuiderhoofd, naar een van de nieuwe winkelpanden in de Posterijen. Onder de naam Bruidsmode Mariska verkocht zij trouwjurken in de woonkamer. Maar de groeiende commerciële activiteit werden steeds lastiger te combineren met een druk gezin. In een persbericht meldt zij dat ze met bruidsjurken uit haar jasje groeide.

Een echte winkel was de logische volgende stap. Tel uit je winst: ze heeft nu plaats voor 175 trouwjurken. Maar de werkwijze in de winkel is dezelfde gebleven als thuis: alleen bezoek op afspraak. Bruidsmode Mariska wil het anders doen dan de grote bruidswinkels. Geen andere klanten om je heen, maar wel aandacht, oprechte interesse, creativiteit en service. (Zou het toeval zijn dat dat de beide nieuwe buren hypotheken en verzekeringen verkopen?)

Najaarsbraderie
Johan Duineveld, voorzitter van winkeliersvereniging DOKA, kan alleen maar constateren dat het probleem van leegstand aan Krommenie voorbij gaat. ‘Dat lijkt een trend voor de winkelgebieden in middelgrote plaatsen. Onze winkelbezetting zit boven het gemiddelde. Dat geldt trouwens ook voor Wormerveer. Wat je ziet bij alle veranderingen is dat de diversiteit van Krommenie groot blijft. Wij hebben nog steeds een goede mix van landelijke filiaalbedrijven en zelfstandige ondernemers met een winkel. Je kunt hier nog steeds al je boodschappen doen. Dat een winkelbestand verandert, is ook wel een gezonde ontwikkeling. Het is altijd goed als je je klanten iets nieuws kunt bieden en het voorkomt dat je indut. Meestal staan hier potentiële huurders of kopers al klaar als een winkelier van plan is te stoppen.’

De DOKA heeft voldoende vertrouwen in de toekomst om bij de gemeente een vergunning aan te vragen voor de Najaarsbraderie. Als die (coronaveilig) doorgaat, vindt de najaarsbraderie plaats op zaterdag 25 september.

Bas Boereboom (rechts) en zijn medewerker Marcel in de voorlopige winkel van Bas Witgoed

Deel dit artikel:

16 reacties

 • Jan waijboer

  Bas wij wensen je heel veel succes in je nieuwe pand goede zet tv en andere artikelen👍📺🔝

 • Tineke van Marle-Rem

  Heel veel succes iedereen op de Zuiderhoofdstraat.
  Gezellig allemaal.
  Groet van verhuurder Zuiderhoofdstraat 26

 • wim nieuwenhuyse

  JA, dat is heel mooi. meer activiteiten in Krommenie. De middenstand doet er zelf ook veel aan maar wanneer nemen zij dan hete besluit om de bevoorrading van de winkels voor TIEN UUR plaats te laten vinden. De HEMA is bijvoorbeeld een soort nachtmerrie om de doorstroming te bevorderen en ook parkeren t.b.v. de bezoekers.

 • Joop Stuffers

  Prima en fijn winkelgebied.Veel winkels en altijd gezellig.Succes met alles.

  • Peter krijgsman

   Nou nou, fijn hoor, wat een aanwinst. Nog een pizzeria, en Bas Witgoed, is nog geen MediaMarkt hoor. En een bruidswinkel, wat een aanloop zal dat zijn daar. En niet te vergeten nog een voedselwinkel, sushi.
   Winkelruimte vulling noem ik dat.

   • Peter Rademaker

    Je hebt mensen die liever azijn drinken dan pizza eten oid

   • David vd Berg

    Wel heel kort om te zeggen dat een Italiaan alleen maar pizza’s maakt. Ga eerst eens netjes u verdiepen in de Italiaan en eventueel een tafeltje boeken voordat u een oordeel velt.

    • Rik Romijn

     Ik geloof niet dat jij begrijpt wat Peter Rademakers bedoeld. Maar neem ook een fles azijn dan begrijp je het misschien. Maar Bas heel veel succes met je winkel 💪👍

 • Anita Verhagen-arends

  Lekker bezig bas wij gunnen je alle succes toe

 • Detailhandel en horeca floreert in – zonder beledigend te willen overkomen – wat je een dorp zou kunnen noemen. Ga zo door middenstanders van Krommenie en u allen kweken daar een steeds aantrekkelijker wordende stedelijke sfeer. Hartelijke groeten uit Amsterdam.

 • Ria kee holkamp

  Je hoeft je dorp niet uit
  Alles wat je nodig hebt is op loop afstand te vinden
  Heerlijke terassen voor een broodje of een kopje koffie kun je ook vinden 8n ons mooie dorp

 • Fijn, een levendig winkelgebied vol diverse winkels en horeca. Succes allen!

 • Stef van Helvoort

  Mooi dat leegstaande winkelruimte benut gaat worden;
  maar wanneer gebeurt er ECHT iets met schoenwinkel Heine op de Hoofdstraat in Krommenie. Wie weet er iets.
  Het is vervallen, oud, gammel, smerig: een schandelijke aanblik voor het winkelbestand in het centrum van Krommenie

  • Jaap de Jong

   Wat Heijne doet, lijkt verdacht veel op strategische verwaarlozing: een pand laten verkrotten in de hoop dat de gemeente hem uit wanhoop uitkoopt met winst. Ik heb begrepen dat de gemeente pas kan ingrijpen als de bouwval gevaar oplevert. ‘Gevaar’ is zo’n begrip waarover je eindeloos kunt discussiëren.

   • Rene Minnebo

    Ik hoop dat Bart Nieuwenhuis de mogelijkheid krijgt om dit pand op te kunnen kopen en plank voor plank, balk voor balk en steen voor steen afbreekt en restaureert. Dan weet ik zeker en ik ken Bart dat het met het pand wel goed komt. Al is het op een andere plek. Maar dit is eeuwig zonde. Ik woon nu bijna 31 in jaar in Krommenie waarvan bijna 22 jaar wonend in Krommenie en ik weet niet beter dat het een troosteloos pand is. Maar het houd nog steeds stand. alleen voor hoelang nog.

    Trouwens het pand inverdan staat er ook niet florissant bij. Zeker van dezelfde eigenaar.

 • Tini Reiz

  Beter dan leegstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *