Veerdijk Wormer: Woningen? Hotel? Kies maar! 🎙

Aan de Veerdijk 58 in Wormer wordt een nieuw pand gebouwd. Tussen de monumenten ‘Geloof’ en ‘Herinnering’ in. De ontwikkelaar kreeg een vergunning voor woningbouw, maar vroeg voordat alles klaar was een vergunning aan om het om te laten zetten naar een hotel-functie.

VVD-raadsleden Fred Sanders en Yvonne de Boer stelden daar begin maart vragen over aan B&W van Wormerland: was dat bij de bouwaanvraag al bekend? Wordt alles hotel? Oorspronkelijk waren er 40 appartementen gepland.

De VVD’ers vragen zich ook af of het bestemmingsplan niet gewijzigd hoeft te worden en waarom de raad niet vooraf op de hoogte is gebracht van de plannen.

De aanvraag voor het omzetten van de vergunning werd op 1 maart gepubliceerd, Sanders en De Boer stelden op 6 maart de vragen, maar de gemeente (VVD-wethouder Rolf van Wanrooij) doet er lang over om ze te beantwoorden. Wormerland schrijft zelf voor dat vragen ‘binnen 30 dagen’ worden beantwoord maar dat is inmiddels al ruim twee maal zo lang geworden.

Waar de gemeente wel tijd voor had is het toekennen van de vergunning. Op 2 mei gebeurde dat: “Verleende reguliere omgevingsvergunning. Veerdijk 58, wijzigen woonappartementen naar hotelappartementen.”

Sanders: “onze vragen zijn nog niet beantwoord. Wel jammer toch, dat de vergunning dan niet even wacht.” Sanders wil ook antwoord omdat hij wil weten om hoeveel appartementen het gaat: “het kan ook een b&b van twee kamers zijn, hotel is een groot woord. Maar we willen wel weten waar het om gaat, gezien de woningnood.”

Liever luisteren?

Foto’s: Michel Schermer
Deel dit artikel:

5 reacties

 • M. de Boer

  Wormer heeft een afhandelingsprobleem – lijkt de conclusie.

 • Kees Hamster

  Is dit de zelfde Sanders die ZVH destijds bijna om zeep heeft geholpen? Dan is het niet vreemd dat de Gemeente Wormer niet op heeft zitten letten..

 • maak er woningen van mensen willen ook een huis 🏡 maar de gemeente blijft altijd achter met een beslissing nemen haak de knoop door geen hotel

 • hans van rheenen

  Het maakt vooral voor de buurt nogal wat uit of dit nu apartementen worden (wonen), een hotel (zakelijk) of misschien een verzorgingstehuis.

  Betrokkenen kunnen zomaar tijdens het spel de spelregels veranderen? Onwaarschijnlijk.!

 • Gerrit Schoone

  Onvoorstelbaar weer dit , zo gaat het door het hele land , de ene helft van de politiek weet niet wat de andere helft doet !
  De B &B zal niet blij zijn met een hotel , deze mensen zijn eigenlijk nog maar net begonnen dus kunnen iedere klant gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *