Velden Kalverhoek medio september klaar, ZCFC speelt eerst uit

Voetbalclub ZCFC zal bij de seizoenstart geen gebruik kunnen maken van het eigen complex omdat de herinrichting met kunstgras dan nog niet klaar is. De club wil in overleg met de KNVB eerst uitwedstrijden spelen.

Het seizoen begint de laatste twee weekenden van augustus met bekervoetbal. ZCFC had er al rekening mee gehouden dat die wedstrijden niet op de Kalverhoek gespeeld kunnen worden. Er kan ook niet op het complex geoefend en getraind worden.

Op zaterdag 5 september begint de competitie. ZCFC presenteerde twee weken geleden een voorlopige tijdsplanning waaruit bleek dat de club aanvankelijk dacht vanaf september op het terrein te kunnen spelen.

In Dagblad Zaanstreek zei technisch directeur Earnest Stewart bij het slaan van de eerste paal echter dat het terrein pas op 15 september in gebruik wordt genomen. “Misschien een weekje eerder. Maar dan moet alles heel erg meezitten. De eerste wedstrijden [van de AZ-jeugd] worden nog op ’t Lood gespeeld. Daarna wordt alles zo snel mogelijk overgeheveld.’’

Martijn Jonker van ZCFC benadrukt telefonisch dat er in “goed overleg” met AZ en de gemeente naar een oplossing wordt gezocht. Hij houdt er overigens rekening mee dat er wel eens drie weekenden uitgeweken zou moeten worden.

Wethouder Jeroen Olthof zegt niet op de hoogte te zijn van de exacte planning maar weet wel dat er “in de werkgroep aan de planning gewerkt wordt. En er wordt hard gewerkt om te zorgen dat velden op tijd klaar zijn.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *