Verfterrorist slaat weer toe

Goed, het zóu puur toeval kunnen zijn, maar de plek is exact gelijk.

In 2018 werd op meerdere momenten verf gestrooid over de Vincent van Goghweg in Zaandam, we dachten van hem (m/v) verlost te zijn, maar we vrezen met grote vreze…

De sporen bleven lang zichtbaar, maar ze waren zo goed als uitgewist. Vandaag zagen we dat het wegdek weer besmeurd is:

Zo zag het er in 2018 uit:

Eerder schreven we de dader (m/v) een brief. Het beeld van iemand die op een eenzaam kamertje panty’s vult met verf om daarmee aandacht te vragen, blijft ook ons netvlies staan. Hij of zij heeft hulp nodig.

Natuurlijk gingen we vandaag op onderzoek uit, want we kennen de modus operandi van de dader als geen ander: kleurige verf, goed hechtend en moeilijk te verwijderen, verzameld in een panty, waarschijnlijk vanuit een auto gegooid bij de oversteekplaats ter hoogte van het Zaanlands Lyceum.

We signaleerden wel wat verschillen: de verf van dit delict is alleen wit. Ook vonden we geen resten panty en we zagen niks waar de verf in had kunnen zitten. Misschien heeft de verfterrorist met dit witte spul een laagje aan willen leggen om de komende tijden het werk beter tot zijn (m/v) recht te laten komen. Of zal het toch puur toeval zijn?

We houden de boel in de gaten… Jij ook?

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Marcel van Kampenhout

    Misschien is de dader een gefrustreerde kunstschilder die niet werd toegelaten tot de academie en nu uitgerekend op de Vincent van Goghweg wil laten zien dat dit onterecht was? Ik herinner me nòg zo’n geval. Later hebben we van de man in een ander beroep nog veel gehoord…. Aan zijn stijl te zien kan de dader in elk geval niet Monet zijn.

  • Kitty Awondatu

    De winterschilder is er weer!

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *