Vergeten kinderboeken? Inleveren bij Bruna!

Nog een stapeltje Jip & Jannekes over? Snelle Jelles die niemand meer leest? De complete serie van De Vijf? Vergeten Pinkeltjes?

Vandaag is er Kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans, de plek voor nieuwe ontdekkingen! Maar ook voor gelezen boeken is er een mooie bestemming.

Vanaf maandag 8 juni houdt Bruna een inzameling van tweedehands kinderboeken om kinderen in vaak sobere opvangcentra in Nederland de kans te geven ook te kunnen lezen. Het Vergeten Kind, dat zich ten doel stelt de leefomgeving van die naar schatting 33.000 kinderen te verbeteren, zal de boeken verspreiden over de centra.

Klanten kunnen tot en met zondag 21 juni kinderboeken inleveren. Vanuit de winkel worden ze centraal verzameld door het hoofdkantoor van Bruna, dat de logistieke operatie sponsort.

Fred Zeegers, Algemeen Directeur van Bruna:

“Kinderen hebben het nodig te kunnen spelen en bewegen en kunnen door te lezen ontspannen. Uit mijn gesprekken met vertegenwoordigers van Het Vergeten Kind, die er hard aan werken kinderen zoveel mogelijk kind te laten zijn in moeilijke omstandigheden, is gebleken dat boeken nauwelijks beschikbaar zijn in de opvangcentra. Lezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, dus willen wij daarbij helpen.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *