Vergunning aangevraagd, ‘hekjes’ (264 meter) alvast geplaatst…

Auke Lootsma is niet blij met de ‘remmingswerken’ van 82 en 182 meter die in de Zaan in Wormerveer bij het nieuwe plan Brokking zijn geplaatst.

Ze verpesten niet alleen zijn uitzicht, maar zijn volgens hem ook onnodig. Daarom tekende hij ook bezwaar aan bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Met die bezwaren was hij ruim op tijd. Op 21 januari is de vergunning gepubliceerd, en de termijn om bezwaren in te dienen tegen “remmingswerken in de vaarweg, genaamd De Zaan, ter hoogte van het nieuwbouwplan ‘Brokking aan de Zaan’ in Wormerveer” liep tot dinsdag 3 maart.

Groot was zijn verbazing dan ook toen de remmingswerken al voor het aflopen van de bezwaartermijn gebouwd werden. In de Facebookgroep Wormerveer verschenen de eerste foto’s op 22 februari.

De bouwer van het werk, constructiebedrijf De Boer en De Groot meldt op hun website dat de ‘aanvaarbeveiliging’ die “beschermt tegen schepen die uit koers zijn geraakt op de Zaan” medio februari worden aangebracht.

Volgens Lootsman staat er al een stalen damwand op een afstand van 7 meter van de huizen. Die biedt genoeg bescherming. Ook wijst hij erop dat de remmingswerken niet in het bestemmingsplan Zaans Pijl voorkomen en dat is afgesproken bij de bouw dat het landelijk karakter van het gebied behouden moest blijven, met vrij uitzicht op de Zaan. Daar is nu volgens hem geen sprake van. En er is daar nog nooit een schip zo ver uit de vaarroute gevaren.

 

remmingswerken Auke Lootsma

Foto’s Auke Lootsma

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *