Het conflict over het beheer van het clubhuis van Motorclub Mozamo heeft opnieuw een slachtoffer geëist.

Kees Beumer die Grooswijck – de nieuwe naam van het clubhuis – verhuurt voor concerten blijkt niet over de juiste horecavergunning te beschikken.

Beumer was voorheen expoitant van Serah Artisan. Toen die locatie sloot werden de Jazz in Serah concerten in De Kleine Waarheid gehouden. Sinds een paar maanden vinden concerten van Jazz in Serah en Roots aan de Zaan in Grooswijck plaats.

In Grooswijck​ mogen geen commerciële avonden waarop alcohol geschonken wordt georganiseerd worden, donderdagavond kreeg Beurmer te horen dat de vergunning daarvoor ontbreekt. De vergunning staat op ex-leden van Mozamo terwijl commerciële exploitatie van het clubhuis niet is toegestaan.

Het concert van het Vandoorn/Vanvugt Quartet van aanstaande zondag, 8 maart wordt daardoor afgelast. Organisator Herman te Loo zegt op zo’n korte termijn geen nieuwe locatie te kunnen regelen. Wellicht dat er op termijn uitgeweken kan worden naar De Groote Weiver (Wormerveer) of De Vermaning in Zaandam.

Nog onbekend is waar het concert van Matt The Electrician (Roots aan de Zaan) dat gepland was voor 22 maart, gehouden zal worden.