Geen vergunning Grooswijck​, concert afgelast

Het conflict over het beheer van het clubhuis van Motorclub Mozamo heeft opnieuw een slachtoffer geëist.

Kees Beumer die Grooswijck – de nieuwe naam van het clubhuis – verhuurt voor concerten blijkt niet over de juiste horecavergunning te beschikken.

Beumer was voorheen expoitant van Serah Artisan. Toen die locatie sloot werden de Jazz in Serah concerten in De Kleine Waarheid gehouden. Sinds een paar maanden vinden concerten van Jazz in Serah en Roots aan de Zaan in Grooswijck plaats.

In Grooswijck​ mogen geen commerciële avonden waarop alcohol geschonken wordt georganiseerd worden, donderdagavond kreeg Beurmer te horen dat de vergunning daarvoor ontbreekt. De vergunning staat op ex-leden van Mozamo terwijl commerciële exploitatie van het clubhuis niet is toegestaan.

Het concert van het Vandoorn/Vanvugt Quartet van aanstaande zondag, 8 maart wordt daardoor afgelast. Organisator Herman te Loo zegt op zo’n korte termijn geen nieuwe locatie te kunnen regelen. Wellicht dat er op termijn uitgeweken kan worden naar De Groote Weiver (Wormerveer) of De Vermaning in Zaandam.

Nog onbekend is waar het concert van Matt The Electrician (Roots aan de Zaan) dat gepland was voor 22 maart, gehouden zal worden.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Sandra van Rij

  Dat komt omdat binnen het bestemmingsplan van de gemeente de locatie Grooswijck nog niet als fascilitair bedrijf, maar als verenigingsgebouw staat vermeld. Een vergunning aanvragen is vrij simpel en kost ook iets, maar een gebouw veranderen van bestemming (doel waarvoor het is neergezet en doel waarvoor het wordt gebruikt) dat ligt wat gecompliceerder.

  Het is logisch dat een stichting neerstrijkt in een clubgebouw. Dus ook voor deze door gemeente Zaanstad gesubsidieerde stichting, die van het gebouw gebruik maakt.

  De intrekking van de vergunning van Kees Beumer heeft alleen te maken met dat er een verbod is op het schenken van sterk alcoholische dranken. Denk maar als een voetbalvereniging waar ook junior-tournooien worden gehouden. Zo’n avond mag, denk ik, gewoon doorgang vinden alleen dan zonder sterke drank. Lichte bier en wijn en non-alcoholische dranken mogen dan weer wel. De intrekking had gewoon gepaard kunnen gaan met een korte uitleg wat wel kan en dan had er niet uitgeweken of afgezegd hoeven te worden, denk ik. Ook met licht alcoholische dranken en non-alcoholische dranken kan een avond met diner (!) ontzettend leuk zijn.

  Ik hoop voor Kees en ook Herman, als enorm gewaardeerde respectabele burgers uit Zaandam met een bevlogenheid voor de met uiterst zorgvuldigheid samengesteld muziekprogramma, die waarlijk zeer uniek is, een zeer goede en snelle oplossing wordt gevonden.

  Met vriendelijke groet,

  Sandra van Rij

 • Jan Schoen

  Wat is het probleem nou? Als sterke drank niet mag dan zet je de flessen jenever, whiskey en cognac toch even in het gootsteenkastje. Dan kan blijkbaar alles gewoon doorgaan.

 • Fred Mulder (bestuurslid Stichting 't Lab)

  Voor alle duidelijkheid: de tweewekelijkse jazzconcerten onder de naam “Jazz in Serah” worden NIET georganiseerd door de heer Beumer, maar door Stichting ’t Lab. Deze stichting bestaat in 2015 al 25 jaar en heeft gedurende haar bestaan series jazzconcerten georganiseerd. Omdat de stichting zelf geen accommodatie bezit, moet die gehuurd worden. De laatste locaties die daarvoor gebruikt waren zijn Theater De Burcht, de kleine zaal van De Kade (nu De Flux), Serah Artisan, De Kleine Waarheid en nu dus het gebouw Grooswijck.

 • Als PS op “Nog onbekend is waar het concert van Matt The Electrician (Roots aan de Zaan) dat gepland was voor 22 maart, gehouden zal worden”.
  Dit wordt De Vermaning. Het optreden van The Henry Girls op 10 april zou al daar plaatsvinden, hetgeen maakt dat er wat druk van de ketel is. Binnen een paar weken hopen we dan zekerheid te hebben over waar we de rest doen, er zijn een paar opties.

  Het is werkelijk een feest concerten te mogen organiseren onder deze omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *