Vergunning voor Golden Zaan Hotel aan Zuiddijk

Zaanstad heeft een vergunning verleend voor de bouw van het Golden Zaan Hotel aan de Zuiddijk 87 in Zaandam.

Op 14 juli 2017 liet de gemeente Zaanstad nog een bouwstop opleggen “aan de eigenaar van een pand aan de Zuiddijk in Zaandam dat illegaal werd verbouwd tot hotel” omdat “de benodigde vergunningen voor de bouwwerkzaamheden ontbraken.”

De eigenaar heeft nu een vergunning aangevraagd voor het Golden Zaan Hotel. De website is geregistreerd, maar nog niet toegankelijk. Er zouden 25 kamers in het hotel komen.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen tot 11 juli een bezwaarschrift indienen bij B&W.

Het pand heeft een lange horeca-geschiedenis. Nu zit ‘7 Tepe’ daar (gesloten), daarvoor waren er onder meer disco Agora, Passe Partout, het Vraagteken, Al Dubai Cabaret (Sirina BV) en Knallende Kurken gevestigd. In de jaren zestig zat er een Albert Heijn winkel.

Tegenover het nieuwe hotel kwam medio april een IJsboetiek.

In Zaandam zijn vergevorderde plannen voor een hotel (You) in het oude Typhoongebouw terwijl ook in de Verkadefabriek een hotel moet komen. Op het Hembrugterrein zou minstens één hotel komen. Het Zaan Hotel (105 kamers) achter het station in Zaandam is bijna af en krijgt waarschijnlijk ook nog wel een zusje (130 kamers) in het pand ernaast. Aan de Westzanerdijk is mini-hotel De Dijk gekomen. Bij Cubanita komen ook hotelkamers. In Koog a/d Zaan is een Best Western tegenover het station Zaanse Schans gepland.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • ikkeook

    waarom kan er eigenlijk wel zo snel gebouwd worden voor al die toeristen en niet voor onze eigen woningzoekenden in de Zaan?
    Als al die plaatsen nu eens gewoon voor woningen en appartementen gebruikt worden scheelt dat weer voor die mensen die jaren moeten wachten op woonruimte.

  • Perry

    Gelukkig krijgen alle hotels wel de naam Zaan …………….. hotel. Dit maakt het allemaal erg “duidelijk” en “overzichtelijk”. Hoe klein kan men denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *