Vergunning voor ‘Zorgvilla Jan van der Gragt’ in Assendelft

Twee jaar geleden, in juni 2019 kwam bij de gemeente Zaanstad al de aanvraag binnen om 32 zorgappartementen te mogen bouwen aan de Dorpsstraat 707, het adres waar eerder bouwbedrijf Van der Gragt was gevestigd.

Voor de bouw van deze appartementen is nu door Zaanstad een vergunning afgegeven.

In juli 2016 was het terrein al in beeld als vestigingsplek voor een Aldi-winkel en die plannen zouden ook nog steeds bestaan. De geplande Aldi werd destijds aangevraagd door Van der Gragt Beheer. Vestiging van een nieuwe supermarkt op die plek zou overigens wel in strijd zijn met de detailhandelsvisie van Zaanstad.

Bezwaren tegen de bouw kunnen ingediend worden tot 3 juni 2021.

De plannen voor de zorgappartementen zijn te vinden op de website van Van Hollant, een organisatie die sinds 2014 zorgappartementen in Heiloo en Stompetoren exploiteert en een complex in Bergen ontwikkelt. Het complex in Assendelft zou aanvankelijk in 2020 klaar moeten zijn. Begin bouw is nu voor dit jaar gepland.

“Een prachtge blikvanger van aaneengeschakelde Zaanse huisjes en een grote Zaanse stolpboerderij als kloppend hart.”

Het plan wordt ontwikkeld door Bart de Jong:

“De familie van der Gragt wenst de locatie te behouden en er een duurzame bestemming aan te geven. Helmies’ droom om oudere echtparen, die zorg nodig hebben, samen te laten leven wordt hier gerealiseerd. Met een stoere stolpboerderij en de typische woningen met mansardedak wordt dit stukje Dorpsstraat hersteld.”

Volgens Zaanstad zullen de woningen door wegverkeerslawaai een geluidbelasting ondervinden van maximaal 67 dB. Om de woningen te kunnen bouwen hebben B&W besloten deze hogere waarde vast te stellen. Tegen dat besluit kan tot en met 3 juni 2021 bezwaar gemaakt worden.

Impressie boven van de website van Van Hollant, de villa is ontworpen door FKG architecten uit Zaandijk. Onder het terrein (Google Streetview).

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *