Verkiezingen 2018: PVV wil in gemeenteraad Zaanstad

De PVV, die bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer van 15 maart 15 procent van de stemmen behaalde in Zaanstad gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van  21 maart 2018 in de gemeente.

Dat maakte de partij bekend via haar website. In het verleden deed de PVV alleen mee in Den Haag en Almere. In 2018 wil de partij in 62 gemeenten meedoen. In Noord-Holland in Zaanstad, Den Helder, Purmerend, Edam-Volendam en Zandvoort.

In Zaanstad werd de partij tweede na de VVD wat haar ‘virtueel’ zes zetels op zou leveren. In december 2016 kondigde de partij al aan in “zoveel mogelijk gemeenten” mee te willen doen.

Met welke kandidaten de PVV wil deelnemen heeft ze nog niet bekend gemaakt. Op dat gebied is er nog een voorbehoud:

“De Partij Voor de Vrijheid wil bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen meedoen in tientallen gemeenten door heel het land. In samenwerking met de Provinciale Statenfracties is daarom een lijst samengesteld van plaatsen waar de PVV de raad in wil mits er genoeg geschikte kandidaten zich aanmelden.”

Geert Wilders roept dan ook kandidaten zich bij de PVV te melden:

“De opmars van de PVV zet door. We zijn inmiddels de tweede partij van Nederland! En ook lokaal is er een grote behoefte aan een sterke PVV. Alle PVV’ers die in de gemeenten wonen waar wij mee willen doen roep ik daarom op om zich aan te melden als kandidaat-raadslid via kandidaat@pvv.nl

(graag met cc aan deorkaan@gmail.com)

Ook in Oostzaan en Wormerland behaalde de PVV genoeg stemmen om zetels te behalen (in iedere gemeente twee) maar die staan niet op de lijst van de PVV.

Ook Thierry Baudet’s FVD, 50PLUS en DENK (samen virtueel goed voor vijf zetels in Zaanstad) denken eraan om aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 mee te gaan doen.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Boon

  We zullen zien wat de toekomst gaat brengen. PVV fans in Noord en Denk vrienden in Zuid. Éen ding is zeker, de lokale politiek wordt nog meer versplinterd en de gemeente onbestuurbaarder. Nu is het al niks en dat wordt dus erger.

 • vaartje197

  kan men dan lid worden van die beweging van Wilders? of worden het partij loze mensen die voor de PVV in de gemeenteraad zitten? ik vind het allemaal maar een beetje vreemd, geen leden en toch in een gemeente raad zitten.of gaan ze als ze eenmaal in de raad zeggen ha ha die Wilders nu we in de raad zitten gaan we lid worden van b.v CDA en gaan we verder als CDA 2? kan natuurlijk allemaal, al je geen lid hoeft te zijn van die beweging, ik blijf het maar vreemd vinden.

  • De Orkaan

   Nee, je kan geen lid worden van de PVV, de vereniging ‘Partij voor de Vrijheid’ heeft maar één lid: Geert Wilders zelf. Ook Kamerleden, Statenleden en gemeenteraadsleden in Almere en Den Haag zijn geen partijlid.

   • vaartje197

    dat bedoel ik , ik vind het maar raar dat je als partijloos in een regering of gemeenteraad kan zitten, vreemde gang van zaken in Nederland, maar ja onze medeburgers met een dubbel paspoort mogen ook twee keer stemmen, 1 keer voor het land van oorsprong, en 1 keer in het land waar ze wonen, ook zo’n raar ding verbieden dit soort dingen,
    ik vind je kan alleen in de gemeente raad zitten als je lid bent van een partij ( geen beweging) en alle dubbele paspoorthouders kunnen maar 1 keer stemmen of voor Nederland of voor het land van oorsprong, maar goed dat is mijn idee ( al zou die wel moeten worden ingevoerd ha ha ha ha).

   • Andy

    Dit is bijna juist. Alleen verenigingen kunnen meedoen als partijen aan verkiezingen, en verenigingen hebben minimaal twee oprichters nodig. De PVV heeft dus ook een tweede lid: de Stichting Groep Wilders. Enig bestuurslid van deze stichting is…Geert Wilders. Maar officieel heeft de PVV dus wel twee leden, Geert Wilders als privépersoon, en Geert Wilders als stichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *