‘Verkiezingsdebat’ Sultan Ahmet Moskee: slappe hap

Dertien van de zestien partijen die in Zaanstad meedoen met de verkiezingen waren naar de Sultan Ahmet Moskee in Poelenburg gekomen voor een verkiezingsdebat.

PVV en POV hadden de uitnodiging afgeslagen, van de Partij voor de Dieren was niks vernomen. De PVV was ook niet aanwezig bij het debat in Westzaan.

Voorzitter Ahmet Ozturk van de moskee was blij dat er zoveel partijen waren, maar de kwantiteit kwam de kwaliteit niet ten goede. Elke kandidaat kreeg van de voorzitter vier minuten om zichzelf en de partij voor te stellen.

13 x 4 = 52. Dus inclusief het welkom was er al een uur achter de rug voordat het ‘debat’ begon – meer zelfs. In eerste instantie werden de inleidingen ook nog naar het Turks vertaald door de voorzitter, maar daar stopte hij na een kandidaat of vijf mee. (Actieplan Poelenburg: Nederlands moet de voertaal worden in de wijk – maar dit terzijde.)

Tot een debat kwam het trouwens niet. Er werd door mensen uit de zaal geklaagd over de onveilige verkeerssituatie, er werden wat vragen gesteld, maar toen er wat vuur in leek te komen (onder meer na vragen over de moskee in Assendelft), werd dat uitgeblazen door de voorzitter en was de bijeenkomst voorbij.

De gekozen plek voor het debat was bijzonder omdat het vorige bestuur in 2016 nog stelde dat de moskee “niet de plek is om politiek te bedrijven en over politiek te spreken” (behalve voor DENK-voorman Kuzu overigens).

Bekijk hier de foto’s en filmpjes die per Twitter over de avond werd doorgestuurd.


 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *