Verkiezingskoorts #2 (excuses, posters, plakkers, flyers)

We dachten eerst dat er nauwelijks sprake was van verkiezingskoorts in de Zaanstreek. Maar uit reacties van lezers bleek dat het toch wel meeviel: er wordt toch geflyerd, geplakt en kiezers worden op straat benaderd (alles keurig op afstand).

Gister deel 1 (met acties en posters van PvdA, VVV, GroenLinks, FvD, PvdD, SP, D66). Vandaag de excuses van VOLT, de posters van de SP en CU, en de plakkers van de PvdA en PvdD, de flyers van GroenLinks (en online actie).

Boven Jan de Laat (GL-raadslid Zaanstad) met flyers en poster. Onder een detail van de flyer van VOLT die in Zaandam in de bus viel. Ook in bussen met een NEE / NEE sticker. Eigenlijk niet toegestaan dus. Maar VOLT verontschuldigt zich meteen: “In deze tijden is campagne voeren lastig”.

De PvdD plakte en ruimde op als verkiezingsactie. (foto’s Melchior Mattens)

Onder foto’s die Anna Groot ons stuurde van huizen met SP-posters (“en er zijn er nog veel meer” schreef ze erbij).

Ook posters (een hele erker vol) van de ChristenUnie in Westerkoog.

foto Hanneke Veurink

Wildplakzuil met de plak-gereedschap van de PvdA, Songül Mutluer is net onder BIJ1 geplakt, ook een SP-sticker op de zuil.

Bij de SP worden dus ook huis-aan-huis flyers verspreid, hier een hele gang vol.

Harold Halewijn (wethouder Wormerland) voert online campagne.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Marcel van Kampenhout

    Toch jammer, dat politieke partijen hun vrijwilligers niet instrueren, de nee-stickers te respecteren. Ik vond er al een paar in de bus, vandaag van de PvdA ondanks die sticker. Dat helpt zeker niet, om mijn stem te krijgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *