Het leek wat tam dit jaar: online vonden we geen schandalen, moddergevechten en plakoorlogen… ‘Leeft de aankomende verkiezing wel?’ vroegen wij ons hardop af. 

Te hardop, want de hoofdredacteur hoorde het waarop hij de redacteur van dienst de straat opschopte om het nieuws te vinden: “Want daar ligt ‘t!”

Plichtmatig ploegden we door Oostzaan, Wormer, Westzaan, Zaandam, Koog aan de Zaan en… in Krommenie bleek het raak! 

Aan de Padlaan vonden we een verkiezingsposter van Forum voor Democratie, omringd door hartjes. Op zichzelf geen nieuws, ware het niet dat er recht tegenover een poster hing van De Tegenpartij van Koot en Bie. Toeval?

Wij belden aan om de boel te onderzoeken. 

Agnes Bouwhuis deed open en ze was blij verrast dat we haar poster hadden opgemerkt. Niks toeval: ze had een gebaar willen maken naar haar overbuurvrouw: 

“Maar ik denk niet dat ze het zal snappen.”

Agnes en haar gezin vinden het een verschrikking om tegen de kop van Baudet aan te moeten kijken. Haar zoon heeft er ook moeite mee. Die zei: “Die meneer kijkt me zo naar aan”. Agnes had de buurvrouw gevraagd of ze de poster misschien naar het raam helemaal rechts wilde verplaatsen. Daar had de buurvrouw geen zin in. De communicatie tussen de buren verloopt overigens via Facebook. 

Omdat Agnes toch een statement wilde maken heeft ze de poster van De Tegenpartij geprint en opgehangen.

De verkiezingen leven! In ieder geval in Krommenie.

PS. Wij waren een paar weken terug getuige van de caravaan van Baudet die neerstreek tegenover de Zaanbajes, zoek de verschillen!