Verslaggever onder druk gezet: stuk Voorzaan offline

Vanmorgen schreven wij een stuk over het conflict dat is ontstaan tussen enkele ouders en de schoolleiding van basisschool De Voorzaan.

Daarbij maakten we ook melding van het feit dat het artikel dat eerder verscheen op het NHD nu offline is gehaald.

Naar nu blijkt is deze beslissing genomen nadat de verslaggever door ouders (‘voorstander’ van de juf) geschoffeerd werd en onder druk is gezet. Daarbij zou hij zijn bedreigd en aangevallen. Of dat laatste ook fysiek is gebeurd, is niet duidelijk. De betreffende verslaggever is niet bereikbaar en zijn chef Richard Walraven wil daar geen uitspraken over doen.

Wel geeft Walraven toe dat het artikel niet ‘op zwart is gezet’ omdat het inhoudelijk niet zou kloppen. De krant stelt nog altijd achter de inhoud te staan.

Voor de exacte overweging van de verwijdering verwijst Walraven door naar adjunct Gerben van ’t Hek, maar hij is niet bereikbaar voor commentaar. Ook verantwoordelijk hoofdredacteur Hugo Schneider wil niet reageren. We blijven het proberen…

UPDATE: Inmiddels is er een reactie van Gerben van ’t Hek binnen, in de loop van de dag plaatsen we een nieuw artikel.

Deel dit artikel:

5 reacties op Verslaggever onder druk gezet: stuk Voorzaan offline

 1. cees de leeuw schreef:

  Het zal de NHD niet zijn….
  Het geeft te denken.

  En Gerben is nooit te bereiken.

 2. Ria Gijssen schreef:

  Het was een stuk van beide partijen. De ene wat opener dan de ander. En omdat: in wat voor zaak het ook gaat,ieder verteld het naar zijn eigen beleving!
  Schandalig van de “voor” ouders…..die de mond zo vol hadden over de publicerende ouders met hun gedrag. Hun gedrag naar de schrijver toe is ook absurt. En wie wel/niet bereikbaar is….Soms ben je niet bereikbaar omdat je niks mag mededelen!

 3. Hans Nijntjes schreef:

  Riekt sterk naar censuur

 4. cees de leeuw schreef:

  Al met al zijn de kinderen de dupe, ben benieuwd wat Gerben zegt!

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *