Verwen je kantoor (of huis) met LUTO!

Wij kregen contact met LUTO, totaalleverancier voor kantoorbenodigdheden, omdat ze vonden dat er nog best wat (Zaanse) bedrijven zijn die ze zouden willen bedienen.

 Om hen te bereiken moet je zorgen dat je zichtbaar bent, en daar werken wij graag aan mee. Zeker voor bedrijven waar we achterstaan.

LUTO is een bijdetijds ouwetje: een echt Zaans familiebedrijf dat 61 jaar geleden is gestart door het echtpaar Luit en Toos van der Meer. LUTO: LUit plus TOos, snap je?

Ze zaten bijna 40 jaar op de Dam, en ze verhuisden in 1997 naar de Cornelis Ouwejanstraat, waar ze naast Kringloopwinkel Noppes, uitkijken op de pont.

Op dit moment runt de tweede generatie het bedrijf: Andries-Jan Goedhart (schoonzoon), Marie-Jose Goedhart-van der Meer, Astrid Goosens-van der Meer en Frank van der Meer.

‘Wij hebben alles voor uw kantoor!’ valt te lezen op de website, en dat hebben we persoonlijk gecheckt, voordat we reclame maken (na het filmpje tikken we verder):

LUTO heeft echt veel! Meer dan 21.000 artikelen (die hebben we niet geteld, maar we geloven het direct) leveren ze binnen 24 uur uit voorraad. Ze zijn aangesloten bij Quantore Europe. Dat is één van de grootste spelers ter wereld op het gebied van kantoorartikelen.

Je kan bestellen via de webshop, telefonisch en per mail, maar het is aan te bevelen – zeker als je op zoek bent naar een fijne bureaustoel, of een lekkere pen -, ook eens binnen te lopen. Er is altijd wel een Van der Meer aanwezig om je te adviseren. Deskundig, betrouwbaar en ervaren.

Hieronder nog een foto uit de oude doos (Gemeentearchief Zaanstad) van LUTO op de Zaandamse Dam (eind jaren zestig)

 

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Cora Talsma

  Een top bedrijf! Snelle levering en veel op voorraad. En het belangrijkste vind ik: met hele aardige, behulpzame familie als eigenaars.

 • Leen Moerland

  Tja Luto op de Dam in Zaandam. Daar werd je top geholpen

 • Bart Prins

  Kwaliteitszaak. Ik heb twintig jaar terug een hippe roodzwarte papierversnipperaar bij Luto gekocht, doet het nog altijd even goed!

  • Bas Sommeijer

   Vorige week overleed onze papierversnipperaar en deze reactie was ons bij gebleven. Vanochtend vroeg op het fietsje naar Luto voor een nieuwe in hippe kleurtjes. Helaas geen rode meer. Dus nu hebben we een steriel witte papierverscheurder in huis. Scheuren doet ie als de beste wel twee vuilniszakken vol. reclame werkt!

 • waardeloze zaak, mijn moeder heeft er in 1974 een zakagenda gekocht, met een goudkleurige rug. Maar wat denk je, iets meer dan een jaar later was hij al niet meer te gebruiken! Geintje natuurlijk, prima zaak en toen ze nog op de Dam zaten kwam ik er regelmatig, nu helaas voor een autoloos iemand iets te ver weg.

 • Mani Simi

  Vriendelijk personeel!

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *