Vier mensen aangehouden bij Sint-intocht Zaanstad

Bij de landelijke Sinterklaasintocht in Zaanstad op zaterdag 17 november zijn door de politie vier mensen aangehouden in Zaandijk.

Ze werden aangehouden wegens het niet tonen van legitimatie na recalcitrant gedrag, het gooien van stenen naar een demonstratievak en verstoring van de openbare orde.

Er waren volgens de politie naar de verder ‘feestelijk verlopen intocht’ in Zaanstad 25.000 bezoekers gekomen.

In andere plaatsen werden meer ongeregeldheden gemeld door de politie:

In Hoorn zijn twee mensen aangehouden, eenmaal wegens het brengen van de Hitler-groet. Eindhoven beleefde zes arrestaties toen voetbalhooligans demonstranten van Kick Out Zwarte Piet belaagden. In Rotterdam zijn anti-Zwarte Pietbeweging aangevallen, twee aanvallers en één anti-Zwart Pietdemonstrant zijn aangehouden. In Leeuwarden zijn twee mensen aangehouden toen twee protestgroepen met elkaar op de vuist wilden. In Groningen moest de politie in actie komen om twee groepen demonstranten te scheiden, één persoon werd aangehouden. In het centrum van Den Haag dreigden pro-Zwarte Pietdemonstranten de orde te verstoren. In Gouda hielden agenten een man aan die twee slagvoorwerpen en een bivakmuts bij zich had. In Tilburg zijn ongeveer 40 Pro-Zwarte-Piet-demonstranten opgepakt.

Foto van de website van de politie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *