Vier vragen voor OFC

Met de promotie naar de derde divisie klopt OFC aan de poort van het betaald voetbal. Alhoewel, betaald voetbal kennen ze natuurlijk al in Oostzaan.

In de afgelopen jaren is een groot aantal spelers naar Oostzaan gehaald die daar vergoedingen voor kregen die op konden lopen tot € 1500 per maand.

En ook voor het nieuwe seizoen is er flink geshopt. Vlak voor het einde van de overschrijvingsperiode op 15 juni werden Yemaro Hoogdorp (Telstar) en keeper Björn Haggerty (FC Dordrecht) bij betaald-voetbalclubs weggehaald. Eerder werd al bekend dat er zo’n tien andere nieuwe spelers kwamen.

Bijna-betaald voetbal dus in Oostzaan, maar de dreiging van de Fiod hangt nog steeds boven de club. En dat is niet het enige waar ze in Oostzaan eens over na moeten gaan denken. Sponsor Marwin Khairi mocht tegen het Amsterdamsche Voetbal (zie hieronder) en Dagblad Zaanstreek alles uitleggen, maar er blijven wel enkele vragen onbeantwoord.

1. Wat gebeurde er tussen 2011 en 2014?

Het onderzoek van de Fiod concentreert zich op uitbetalingen met zwart geld. Volgen sponsor Marwan Khairi, voorzitter van de Stichting Topvoetbal Oostzaan, is keurig belasting betaald. Maar de Stichting is pas in november 2014 opgericht. De opmars – en het aantrekken van spelers van buiten – begon al in 2011.

ofc inschrijving

2. Waar komt het geld vandaan

Khairi zegt van alles tegen het Amsterdamsche Voetbal en Dagblad Zaanstreek maar niet waar zijn geld vandaan komt. Hij heeft het over zijn rijke familie en een handeltje in keukenapparatuur maar blijft verder vaag. Komt het uit zijn illegale handel in CD’s waarvoor hij in het begin van deze eeuw vastzat? Een ‘windhapper’. Daarvan hebben we er twee in Oostzaan. Hoe prettig moet je dat vinden als OFC-bestuur (of als lid?).

3. Komt er ooit doorstroming?

Het beleidsplan van OFC is duidelijk: doorstroming vanuit de jeugd naar de selectie moet mogelijk zijn. Dat is onder deze omstandigheden natuurlijk totaal onmogelijk. De afstand tussen de selectie en de rest van de elftallen is nooit zo groot geweest.

4. Hoe riskant is de afhankelijkheid van één sponsor?

Wat als Khairi weggaat? Ruzie krijgt? Als zijn geld op is? De nieuwe divisie kost veel meer dan de vorige. Stort dan het hele bouwwerk in? Dat is natuurlijk meer dan waarschijnlijk.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Sjoerd de vries

    Iedereen moet stoppen met hetgelul over het zwarte geld dat er niet is we moeten trainen en oefenen en zorgen dat we in de derde divisie blijven

    • Barry Stekker

      Als er niks aan de hand is waarom geven club en sponsor dan niet ff openheid? Pleur dan die administratie op tafel, ben je overal vanaf. Simpel toch????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *