Vierde keer ‘preventief fouilleren’ in centrum Zaandam

Afgelopen nacht vond in de Savornin Lohmanstraat in Zaandam de vierde Zaanse preventieve fouilleeractie plaats. Wat de actie opleverde heeft de politie nog niet bekend gemaakt.

UPDATE: hier de opbrengst van de actie.

Tot eind juni mag in het centrum van Zaandam en Poelenburg preventief gefouilleerd worden. De acties worden niet aangekondigd.

Na het half jaar wordt het preventief fouilleren geëvalueerd. Eerdere acties vonden plaats in het centrum van Zaandam op 30 december 2018, op 19 januari 2019 en op 14 februari 2019, toen werd ook in Poelenburg gefouilleerd.

In het centrum van Zaandam en Poelenburg waren in 2018 veel incidenten met (vuur)wapens: pogingen tot moord of doodslag, bedreiging en verboden wapenbezit. Daarom zijn deze wijken uitgekozen.

Bij de eerste drie acties werden verboden wapens, illegaal vuurwerk en drugs in beslag genomen terwijl ook bestuurders die teveel gedronken hadden zijn aangehouden. Dat laatste is overigens geen onderdeel van het fouilleren, deze actie werd gelijktijdig uitgevoerd.

Ook gisteravond werd er op alcohol gecontroleerd en werden daarnaast scooters op de rollerbank gezet om te kijken of ze niet te hard konden. Na de actie op de Savornin Lohmanstraat die rond middernacht plaatsvond, werd ook elders nog een fouilleeractie gehouden

De foto is van het Twitteraccount van ROSA-raadslid Krista van Dalen (links), met daarop ook Eylem Koseoglu (PvdA) en Marc Wit (CDA) die van Krista een zwart balkje heeft gekregen (terwijl wij hem kennen als het meest rechtschapen raadslid van Zaanstad – zonder daarbij de anderen tekort te doen uiteraard).

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Krista van Dalen

    Privacy gaat boven alles!

  • Erik Esteie

    verkeerd antwoord, veiligheid gaat boven alles en daar moet alles voor wijken, ook privacy!

    Het word tijd dat iedereen die maar iets verkeerds doet genadeloos afgestraft word, of heb je misschien iets te verbergen?

    Welkom in het Nederlandse China, enne, we staan nog maar aan het begin van George Orwell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *