Vijf jaar wachten… Kavels / Pakhuis wordt gebouwd…

Honderden keren fietsen we erlangs en hadden de hoop al opgegeven. Tot we deze aan het werk zagen: bij het ‘Pakhuis aan de Zaan’.

We schreven er vijf jaar geleden over. Toen lag het al jaren braak en heette het project ‘Kavels aan de Zaan.’

In in 2018 schreven we opnieuw over. Toen was de verwachting dat de woningen in het 3e kwartaal van 2018 in verkoop zouden gaan gaan.

De gemeente stemde in 2016 in met het ontwerpbestemmingsplan voor (destijds) Kavels aan de Zaan. Er mogen maximaal zeven grondgebonden woningen op het terrein komen. Dat worden er nu zes. Ze kosten tussen de € 499.000 en € 745.000 (kk) en zijn al verkocht of bijna verkocht.

Ontwikkelaar BPD (het voormalige Bouwfonds) was er destijds ook al bij betrokken. Van de website:

“De huizen ademen de sfeer van een authentieke Zaans pakhuis. In nieuwbouwplan Pakhuis aan de Zaan woon je op loopafstand van het centrum van Zaandam, maar toch met rust en ruimte aan het water.”

2016
2018
impressie (2021)
Deel dit artikel:

Een reactie

  • Hans Postel

    Weliswaar niet betaalbaar wonen maar het ziet er goed uit. Eindelijk gebeurt er wat. Oostzijde 138-144 (rijtje van winkel Ko van den Brink; woonde ik als kind, tegenover Zwaardemaker waar mijn vader werkte). Ligt al veel langer brak. Gebeurt daar nog wat? Stukje terug (Betawi) gaat wel aan de gang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *