Vincent Poorter in ‘Opgelicht’

In het AVROTROS-programma Opgelicht dook gisteravond (5 maart) een oude (Zaanse) bekende op: Vincent Poorter.

Poorter is de man achter de website Makelaaringrond.nl die volgens gedupeerden wel facturen stuurde maar daar geen noemenswaardige tegenprestatie voor leverde.

Poorter was ooit raadslid voor ZOG in Zaanstad, werd snel uit de partij gezet, kreeg een claim van Zaanstad wegens het onterecht opstrijken van zijn raadsvergoeding en werd veroordeeld wegens aanranding. Eerder zou als verzekerings-tussenpersoon hebben gewerkt totdat zijn vergunning werd ingetrokken. In juni 2016 dook hij op als partner van Dirk Scheringa (DSB Bank) bij de “lege beurshuls Lavida NV in Alkmaar”. (lees een eerder verhaal over Poorter op De Orkaan).

In het meest recente geval verkocht Poorter advertenties om grond te verkopen. Zijn doelgroep bestond uit mensen die eerder landbouwgrond hadden gekocht in de verwachting dat dit op den duur veel meer waard zou gaan worden omdat erop gebouwd ging worden.

Hij beloofde de adverteerders (die € 11.500 per jaar per kavel moesten betalen) meestal dat binnen een jaar hun stukken grond zouden zijn verkocht. Veel mensen hadden meerdere grondstukken, De gedupeerden schatten dat de totale schade (geld waarvoor niks gebeurde) totaal tussen de € 450.000 en € 500.000 ligt.

Poorter zei al 1.450 stukken te hebben verkocht. In werkelijk zou het maar om 5 stukken gaan, 3 daarvan aan zijn vader en de overige 2 zouden kleine kavels zijn geweest.

Van andere advertenties of koopbijeenkomsten merken verkopers niets. Vrijwel niemand kreeg dan ook reacties op de dure advertenties.

Poorter komt ook uitgebreid aan bod in de uitzending. En hij beantwoordt keurig de vragen en duikt niet weg. Maar op de vraag hoeveel stukken grond hij via de site verkocht heeft kan hij ook geen antwoord geven.

Bekijk hier de uitzending nogmaals.

De druk bezochte bijeenkomsten die Poorter zogenaamd zou houden, waren volgens de mensen van Stichting Claim MIK in scene gezet. Hieronder een screenshot van zo’n bijeenkomst. Wij dachten heel even een bekende plek te herkennen. (Oplossing onder de foto.)

De foto die je via de link ziet is gemaakt tijdens de aandeelhoudersvergadering met Scheringa, ze kwamen bijeen in De Walvis (klik op link voor foto in het FD).

1 Reactie op Vincent Poorter in ‘Opgelicht’

  1. gustave Tripels schreef:

    De heer de Poorter komt inderdaad zijn beloofde afspraken niet na.Ik ben ook met hem in zee gegaan. na een maand kwamen allerlei negatieve signalen naar mij toe. ik wilde van mijn contract af. dit kon niet mee. Ik betaalde niet. na een jaar van dreigingen en uiteindelijk als door hem een rechtszaak aangespannen tegen mij.Hij speelde daar de zielige man waarvan de zaken (3 jaar) geleden niet zo goed gingen. Hij had wel een advertentie in Cash gezet en op een kerst mark gestaan.Ik ben toen met het schikking akkoord gegaan.De advertentie kosten betaald en ik mocht geen contact meer leggen met andere cliënten of de media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *