Vintage pop-ups langs Hemboulevard

Een jaar geleden liep de bedrijven-passage langs de Provincialeweg richting Hempont in Zaandam – officieel: Cornelis Ouwejanstraat – leeg. Deze weken lijken de meeste winkel-units tijdelijk dienst te gaan doen als ‘vintage’ meubel-pop-ups.

De panden worden nog steeds beheerd door Vastgoedbeschermer maar afgelopen weekend waren er activiteiten waarneembaar: Roes Vintage, Vintage Virus en René van Beeck piano’s en vleugels zijn in enkele lege units getrokken. Beide laatste zaken hebben een vestiging in Amsterdam.

Naast de nieuwe vestiging van Luto zit al KunstLies (open donderdag – zaterdag, foto boven). In het rijtje past Noppes – ook tweedehands goed – prima tussen de ‘nieuwe’ zaken.

Vastgoedbeschermer heeft zeven werkruimtes in beheer en biedt die aan voor € 235,- per maand (incl. gas, water en elektra): “De werkruimtes zijn op basis van bruikleen, ook wel bekend als anti-kraak.”

Vintage Virus

Kringloopwinkel Noppes en kantoorboekhandel Luto waren in maart 2017 de laatst overgebleven bedrijven aan de meubelboulevard op het bedrijventerrein Zuiderhout. Er zou sprake van zijn dat een Duits meubelbedrijf in de panden zou trekken. In april werden enkele panden gekraakt. Per 1 januari verhuisde Luto naar het stukje aan het Noordzeekanaal.

Roes Vintage

In het verleden waren er bedrijven gevestigd als de Beddenreus, Life Wonen en Slapen, Tante Pien, Tegel Outlet Zaandam, Furni Store, Home Style, Meubel Express, Kwantum, Marktplaats Handelspost, Sigma, Matras Direct, Beter Bed, Han Zandvliet, Best Choice en Geels Meubelen.

René van Beeck, Piano’s en Vleugels

In een van de panden staan karretjes met geheimzinnige Russische (?) opschriften.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *