Vitra Circle Store Hembrugterrein vanaf vandaag open

Vandaag wordt de eerste Vitra Circle Store in Nederland geopend op het Hembrugterrein. De winkel zit in het oude pand van Flinders, aan de Affuitenhal 10.

In de Cricle Store worden gebruikte artikelen uit tentoonstellingen, beurzen en showroompresentaties verkocht. Ook meubels die zijn teruggestuurd, overjarig zijn of die een kleine beschadiging hebben, worden in de winkel aangeboden.

De producten zijn ‘gunstiger geprijsd’ dan de nieuwe producten maar de keus is beperkt tot wat er in de winkel staat: “je kan niks bestellen en ook niet iets in een andere kleur vragen” zoals de woordvoerder van Vitra eerder aan De Orkaan vertelde.

Vitra:

“In de Circle Store worden de objecten gerestaureerd en gereinigd voor de design stukken weer in de Circle Store worden aangeboden. De opgeknapte objecten krijgen bovendien een hernieuwde garantie van twee jaar.”

Vandaag is de Vitra Circle Store van 17.30 tot 21.00 open. Vanaf 10 september 2021 is Vitra iedere vrijdag open van 9.00 – 17.00 uur. Vanaf 1 oktober ook op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur.

Het Zwitserse designmerk Vitra bestaat al 80 jaar, en is gespecialiseerd in ‘avant-gardistisch twintigste-eeuws design’. Met het nieuwe concept wil Vitra het circulaire gedachtegoed omarmen. In Brussel en Frankfurt zijn al Vitra Circle Stores.

Flinders stopt met de verkoop aan particulieren op het Hembrugterrein. De kantoren en een showroom voor zakelijke klanten blijven wel in het pand aan de Affuitenhal 10. Flinders gaat zich concenteren op de webshop.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *