Vleermuizenjacht in Vijfhoekpark (filmpje)

Voordat de Thorbeckeweg echt op de schop gaat, zijn we minstens twee jaar verder. De voorbereidingen gaan ondertussen gestaag door.

In 2020 moet het definitieve ontwerp klaar zijn en starten de bestemmingsplan-procedures. Ook wordt er nu al ecologisch onderzoek gedaan. Onder meer naar vleermuizen in het Vijfhoekpark.

Het meest spectaculaire onderdeel van de plannen is de ondertunneling van de Wibautstraat, maar daarnaast komen er andere busbanen, een nieuwe fietsverbinding en een nieuwe ontsluiting van Poelenburg.

De planning is dat na het maken van het bestemmingplan in het voorjaar van 2022 de eerste schep in de grond gaat. Medio 2024 zou het werk dan af moeten zijn. Bezwaarprocedures kunnen de planning vertragen.

Voorafgaand aan het werk wordt o.a. ecologisch onderzoek gedaan. Onderzoekster Daisy de Vries ging op pad met de bat-detector, en daarvan verscheen een filmpje op het YouTube-kanaal van de Vervoerregio Amsterdam die het werk coördineert. In het tweede filmpje gaat projectmanager Jasper Hink in op de werkzaamheden aan de weg zelf.

Projectmanager Jasper Hink

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *