Vlogger Ismail Ilgun vrijgelaten

De politie meldt op haar website dat de 19-jarige Zaandammer Ismail Ilgun is vrijgelaten (“heengezonden” in het jargon van de politie).

Ismail werd dinsdag aangehouden voor opruiing. Vandaag heeft de officier van justitie hem vrijgelaten. Hij heeft wel een gebiedsverbod gekregen en moet zich verplicht laten begeleiden door de reclassering.

De gemeente Zaanstad start meteen met een begeleidingstraject van de 19-jarige Zaandammer en zijn gezin.

Het strafrechtelijk onderzoek wordt voortgezet. Onder andere de computer en telefoon worden onderzocht. Na het onderzoek beslist het Openbaar Ministerie over een strafrechtelijke vervolging.

Ismail wordt op dit moment naast opruiing ook verdacht van het aanzetten tot geweld. Hij zou hebben gefilmd hoe twee jongens dreigen met een boksbeugel en een stroomstootwapen. Ook worden in het filmpje mondeling dreigementen geuit.

De twee jongens die in het filmpje te zien zijn aangehouden. De officier van justitie heeft een van hen donderdagavond met een dagvaarding en een gebiedsverbod heengezonden. De ander is eveneens met een gebiedsverbod heengezonden, de officier beslist op een moment over een eventuele vervolging.

Donderdag werd een aantal (meerderjarige) verdachten aangehouden na een opstootje dat ontstond toen een cameraploeg stond te filmen. Vier van hen hebben van de officier van justitie een strafbeschikking van 600 euro gekregen voor belediging van de politie. Eén verdachte is in verzekering gesteld voor bedreiging. Over zijn afdoening wordt door het Openbaar Ministerie later beslist. Het onderzoek naar een zesde verdachte (belediging politie) loopt nog, hij is in afwachting daarvan heengezonden.

De politie heeft daarnaast drie personen beboet voor het overtreden van het samenscholingsverbod.

De foto (van Twitter) zou in Wijk aan Zee zijn gemaakt.

Gister meldde De Telegraaf dat Ismail betrokken was bij een vechtpartij bij de Vomar. Dat bericht was niet gecheckt en bleek onjuist.

telegraaf-vechtpartij-poelenburg

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *